5 természetes lépés a magas vérnyomás ellen - tauruspalma.hu

5 természetes lépés a magas vérnyomás ellen

Magyarországon egyre több ember szenved magas vérnyomástól, amit csak gyógyszerekkel próbálnak kordában tartani. Ha nem kezeljük magunkat, akkor hosszú távon több kellemetlen szövődménnyel találkozhatunk, de érdemes kipróbálni a természet adta előnyöket is. Ebben a cikkben 5 hasznos tanácsot gyűjtöttünk össze.

Étkezés

Bizonyára folyamatosan ezt a szót halljuk, de a megfelelő étrend még mindig hatással van a szívre és az érrendszerre. Ha jól étkezünk, akkor kevesebb problémával kell szembenéznünk, ha azonban rosszul táplálkozunk, akkor a magas vérnyomás biztosan megjelenik az életünkben. Amennyiben nem akarunk ebben a betegségben szenvedni, kerüljük a zsíros ételeket, fogyasszunk több zöldséget és csökkentsük a só és a cukor fogyasztását.

Dohányzás

A dohányzás önmagában nem okoz magas vérnyomást, de a dohányfüst megemeli az értékeket. Minél többször gyújt rá valaki, annál gyakrabban mennek felfelé a számok, nem is beszélve a többi káros mellékhatásról.

Alkohol

Talán senkinek nem mondunk újat azzal, hogy az alkoholfogyasztás azonnal megdobja a vérnyomást. Lehet, hogy egy doboz sör nem a világvége, de a töményszeszekkel érdemes óvatosan bánni. Ha mindenképpen inni akarunk, akkor korlátozzuk napi egy pohár borra vagy sörre az adagunkat, amit a vérnyomásunk is meg fog hálálni.

Alvás

A pihentető alvás életet ment, mivel a vérnyomást is segít kordában tartani. Ha nem akarunk gyógyszereket szedni, akkor nagyon fontos, hogy kerüljük a stresszes helyzeteket, és a hajnalig tartó bulizásokat. A testünknek szüksége van a jó minőségű alvásra, ami általában hét órát szokott jelenteni. Persze, mindig lesznek olyan szituációk, amik közbe szólnak, de tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy jól aludjunk.

Infraszauna

Elsőre furcsának tűnhet, de az infraszauna használata szintén csökkenti a magas vérnyomás esélyét. A felmérések szerint heti három szaunázás (legalább fél óra) segít a véredények tágulásában, aminek következtében a keringés javulni fog, arról nem is beszélve, hogy teljesen kikapcsolja az embert, így kipihentnek és nyugodtnak fogjuk érezni magunkat.

Hozzászólás írása