A cukorbetegség és a merevedési zavarok - tauruspalma.hu

A cukorbetegség és a merevedési zavarok

A merevedési zavar igen gyakori probléma cukorbeteg férfiaknál, azonban nem elkerülhetetlen. A magas vércukorszint ugyanis hosszú időn keresztül károsíthatja az idegeket és az ereket, ez a károsodás pedig problémákat okoz a szexhez elég szilárd erekció elérésében és megtartásában.

A merevedési zavarokat továbbá magas vérnyomás és szívbetegség is okozhatja, ezek a betegségek pedig igen gyakoriak a cukorbeteg férfiaknál – hangsúlyozza a Mayo Clinic. Sőt, a férfiak már azelőtt észrevehetik az erekciós problémákat, hogy cukorbetegséget vagy szívbetegséget diagnosztizálnának náluk.

Sok férfi nem szívesen beszél az ilyen zavarokról, azonban fontos, hogy mielőbb segítséget kérjünk. Mondjuk el tehát orvosunknak, hogy mi történik, érdemes megkérdezni, hogy hogyan tudjuk jobban kezelni a cukorbetegséget, a jobb vércukorszint ugyanis segíthet megvédeni az ereket és az idegeket.

Kérdezzük meg, hogy nem a gyógyszerek okozzák-e a merevedési zavart, néhány – elsősorban magas vérnyomás és depresszió elleni – gyógyszer például okozhat ilyen tüneteket. A szorongás és a stressz is súlyosbíthatja a merevedési zavarokat, egy pszichológus, tanácsadó vagy más mentális egészségügyi szakember segíthet megbirkózni ezzel a problémával.

A merevedési zavarok kezelésére számos lehetőség van, vannak például szájon át szedhető gyógyszerek, melyek segíthetnek megkönnyíteni a vér áramlását a péniszhez, így könnyebbé válik az erekció fenntartása. Vannak továbbá vákuumos eszközök is, melyek szintén hatékonyan működnek.

Azonban az általános egészségi állapot javítása is sok esetben javít ezeken a zavarokon. Így a dohányzás abbahagyása mindenképp előny e szempontból is, a dohányzás ugyanis szűkíti az ereket, így kevesebb vér jut a péniszhez.

Emellett a dohányzás csökkenti a szervezet nitrogén-oxid szintjét is, ami szintén a véráramlást akadályozza. Az étkezésre sem árt odafigyelni, ebben pedig szintén a szakember tud segíteni, hogy milyen arányban szerepeljen az étrendben szénhidrát, zsír és fehérje.

Hozzászólás írása