A depresszió leküzdésében segíthet egy tartós párkapcsolat - tauruspalma.hu

A depresszió leküzdésében segíthet egy tartós párkapcsolat

A depresszió komoly lelki betegség, melyet nem szabad félvállról venni. Nemcsak a lelkünkre hat, komoly fizikai tüneteket is okozhat, ha nem teszünk ellene. Nagy segítségünkre lehet egy társ ilyenkor, és ha megfelelően áll partnerünk a kérdéshez, akkor a gyógyulásban is nagy szerepe lesz.

Természetesen nem minden esetben van így. Vannak esetek, amikor nem stabil és harmonikus egy kapcsolat, amikor a párunk a lelki gondokat a gyengeség jeleként értelmezni, vagy úgy gondolja ő az okozója, ami vitákat szül, és egyáltalán nem segíti a probléma megoldást.

Amikor megjelenik a depresszió egy kapcsolatban, akkor sokszor még az sem tudja, hogy mi is a probléma igazán, aki szenved ebben a betegségben. A másik fél vagy nem fogadja el, vagy magára veszi, és inkább árt, mint használ. A depresszió lehangoltságot okoz, fáradtságot, alvási nehézségeket, extrém esetben még az ágybeli teljesítményre is hatással van.

Ezt pedig egy társ nem minden esetben tudja elfogadni, megérteni. Ugyanakkor mégis fontos, hogyha párkapcsolatban élünk, és depresszióban szenvedünk, akkor a párunk mellettünk álljon, és támogasson minket.

Amit egy társ nyújthat a lelki bajok ellen

Ha a párunk megfelelően áll ehhez a kérdéshez, akkor nagy segítség lehet a betegség leküzdésében is. A betegségek leküzdésében a támogatás már önmagában is nagy segítség, hiszen ha valamilyen tünetről van szó, azt a párunk egyből érteni tudja, és nem ront a dolgon. Emellett a gyógyulás folyamatában is szervesen részt tud venni, figyelmeztetni tud minket akár a gyógyszerek bevételére, a kezelésekre, vagy azokra a segítő vagy ártó tényezőkre, amelyek elősegítik, vagy épp rontják az állapotunkat.

A lelki támogatás nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy hamarabb lábaljunk ki a depresszióból, de akár ronthat is rajta, ha nem megfelelő a párunk reakciója. Mivel orvosi segítségre lesz szükség, célszerű a párunkat is magunkkal vinni, hogy az orvos elláthassa hasznos tanácsokkal a betegség és annak kezelésével kapcsolatban.

Hozzászólás írása