A gépi hímzés lehetőségei

A gépi hímzés minden esetben modern, számítógéppel vezérelt hímző gépek segítségével történik, amelyek jóvoltából rengeteg különféle termék hímeztethető a legnagyobb tartósság, minőség és változatosság társaságában.

A gépi hímzés a közhiedelemmel ellentétben nem korlátozódik kizárólag betűkre, illetve ezáltal szövegekre, éppen ellenkezőleg, szinte bármilyen minta szerkesztése megvalósítható, és bármilyen színárnyalat alkalmazható, méghozzá a legvastagabb vásznaktól kezdve a legvékonyabb anyagokig bezárólag.

A gépi hímzés során készülhet termék óvodáknak, iskoláknak, vállalkozásoknak, kluboknak, sportegyesületeknek, lett légyen szó akár logókról, mintákról, vagy egyszerű szövegekről, amelyek baseball sapkákra, pólókra, kezeslábasokra, törölközőkre, de akár még bőrre is ráhímezhetők az erős gépek által.

Gépi hímzés munkaruhára

A gépi hímzést a legtöbb esetben vállalatok veszik igénybe, ezáltal az esetek többségében munkaruhára történik a varrás, méghozzá sok esetben félkész termékekre, ezáltal ruházatok zsebeire, a ruhák elülső vagy hátulsó részeire még azt megelőzően, hogy azok teljesen elkészülnének, avagy összevarrásra kerülnének, de természetesen már kész, akár már hordott ruhaneműk is könnyedén hímezhetők. Azért választják sokan a munkaruha esetében, mert a gépi hímzés a szitázással ellentétben nagyon sokáig, tartósan és színesen megmarad a textilen, és nagyon jól bírja a mindennapos igénybevételt.

A gépi hímzés lehetőségei (fotó: cegespolo.eu)

A gépi hímzés lehetőségei (fotó: cegespolo.eu)

Egy hímzett logóval ellátott pólóban vagy sapkában dolgozó alkalmazottak például mindig növelik a vásárlói bizalmat, de azt sem szabad elfelejteni, hogy az ilyen munkaruhák jellemzően reklámfelületek is, ezen túlmenően pedig nagyon esztétikus hatást keltenek még a legegyszerűbb ruhaneműkön is.

Gépi hímzés gyermekruhára

A munkaruházat mellett egy kis kreativitással nagyszerűen alkalmazható a gépi hímzés gyermekruhákon is, melyeken igencsak kreatív megoldások és minták valósíthatók meg. Az egyik legnagyobb előnye mégiscsak az, hogy az örökmozgó gyermekek számára a ruházat ilyen típusú díszítése esztétikus és tartós is egyben, miközben divatossá és egyedivé tehetők vele a textilek, legyen szó akár gyerekek kedvenc mesehőseiről, akár kedves kis rajzokról. Sőt mi több, ilyen esetekben akár még extra textildarabok is illeszthetők a hímzéshez, amivel egyedibbé, ötletesebbé és bohókásabbá tehető a minta.

Hozzászólás írása