A különféle lábbetegségek megnehezítik a cipővásárlást - tauruspalma.hu

A különféle lábbetegségek megnehezítik a cipővásárlást

Azt eddig is tudtuk, hogy egyes magassarkú női cipők milyen deformációkat, sérüléseket és fájdalmakat okozhatnak a viselőjüknek, azonban ezen cipők vásárlása saját döntésünk. Viszont léteznek olyan egészségügyi problémák ami miatt nehezebbé válik a cipővásárlás.

Ilyen nehéz a lábbeli vásárlás annak a férfinek is, akinek gyerekkora óta állandó jelleggel nő az egyik lábujja. A cipőméretek váltogatása egy ideig segített neki, ám ma már szinte minden cipőt kényelmetlen hordania.

A TLC adó tűzte nemrégiben műsorára a My Feet Are Killing me néven futó dokumentum sorozatát, amelyben több, lábfejjel, lábujjakkal és talpakkal kapcsolatos betegségeket vizsgálnak és próbálnak megoldást találni rá, hogy minél élhetőbb hétköznapot biztosíthassanak a pácienseknek. Egy lábbetegséggel nem könnyű együtt élni, főleg ha az ilyen szinten speciális. Ezekhez a betegségekhez pedig különleges cipők viselése jelentheti az egyetlen megoldást hosszú távon.

Kinek több, kinek kevesebb a lábujja

Nem is gondolnánk mennyi különleges lábbetegség létezik. Ezek közül vannak komoly deformációk is. Egyes esetekben két vagy több lábujj nő össze, még van akinél több vagy éppen kevesebb lábujj található a lábfejen. Egyeseknek olyan különböző kinövések, dudorok vagy kelések teszik tönkre a hétköznapjaikat, amiktől még a specialisták is gondba esnek.

A sorozatban szakértő orvosok igyekeznek megtalálni a megfelelő gyógymódot vagy kezelést a probléma enyhítésére és igyekeznek olyan lábbeliket biztosítani a betegek számára, amelyekben képesek lesznek a közlekedésre.

Ezek a bemutatott esetek segítenek rádöbbenni, hogy mi milyen szerencsések is vagyunk. Noha a sorozatban található diagnózisok túlnyomó többsége rendkívül ritka, azért sokszor tapasztalhattuk mi is milyen kellemetlen egy begyulladt lábujj köröm, egy kidörzsölt lábfej, egy repedezett sarok vagy a bütyök.

Éppen ezért, érdemes odafigyelni a talpaink és lábunk egészségére és megóvására, amelynek egyik elengedhetetlen feltétele egy kényelmes cipő.

Támogató: a női cipő webáruház: chix.hu

Hozzászólás írása