A netes társkeresők különbségei - tauruspalma.hu

A netes társkeresők különbségei

A netes társkeresők mára nagyot változtak a 2000 évek eleje óta. Régebben találkozhatunk újsághirdetésekkel, aztán chat felületekkel, melyek úgymond beszélgetésre lettek kitalálva, de az emberek nagy többsége ismerkedésre használta. Ma pedig már a Facebookon is gyakorta megesik, hogy ismeretlenek írnak rá a másikra ismerkedés céljából, mert tetszik a profilképe.

Számos társkereső weboldal és applikáció is létezik, de sokan ezeket csak úgymond szexpartner keresőknek tekintik.

Pedig vannak valóban társkereső oldalak, ahol a résztvevők nem egy forró ágycsatára keresnek partnert, hanem úgymond a szerelmet keresik. És léteznek valóban egyéjszakás kalandot keresők számára is társkereső applikációk, de a kettő között sokszor akad átfedés. A szerelmet keresők között is lehet olyan, akik bár elsőre komoly kapcsolatot keresőnek tűnik, de leginkább ágypartnert keres, és a Tinderen is szövődtek már szerelmek és tartós kapcsolatok, minden csak azon múlik, kik regisztrálnak. 

Lehet szerelem az alkalmi kapcsolatokból is? 

Azt mindenképp érdemes leszögezni, hogy léteznek kifejezetten szexpartner kereső oldalak, ahol a lányok között lehet válogatni, akik valóban ilyen jellegű szolgáltatást nyújtanak, de most nem erről van szó, hanem a Tinderhez hasonló oldalakról, ahol alkalmi vagy egyéjszakás kapcsolatot, de akár társat is kereshetünk. Minden a kommunikációval kezdődik, és vannak olyanok, akik nem ajtóstul rontanak a házba, vagyis nem a meztelen testükről készült fotó elküldésével kezdik az ismerkedést, hanem előbb valóban meg akarnak ismerkedni a másikkal.

Mert gondoljunk csak bele, hogy a testi kapcsolathoz valahol szükség van a bizalomra, még az egyéjszakás kalandok esetében is, hiszen honnan tudhatjuk, hogy amikor valamire nemet mondunk, akkor az a másik el is fogja fogadni. Így tehát a netes társkeresők többségén is az ismerkedés a beszélgetéssel kezdődik, amiből miért ne szövődhetne valódi szerelem? Számos példa mutatja, hogy igenis lehetséges.

Hozzászólás írása