Akár mély kötőszöveti masszázs is elérhető a jakuzzival - tauruspalma.hu

Akár mély kötőszöveti masszázs is elérhető a jakuzzival

A jakuzzik kapcsán egészen nyilvánvaló, hogy milyen nagyszerű hatást gyakorolnak egészségünkre, ezáltal segítségükkel kiváló hatást gyakorolhatunk kellemetlen izom- és ízületi fájdalmainkra, hovatovább olyan problémákra is, mint a vérnyomásgondok, hiszen a masszázsmedencében pihenve serkentődik a véráramlás.

Kevesen tudják azonban, hogy ma már rengeteg olyan jakuzzi létezik, amelyek azon túl, hogy ellazítanak, oldják a stresszt, hovatovább nagyon jól néznek ki, kvázi ugyanolyan jó hatást tudnak gyakorolni ránk – de főként izmainkra –, mint például egy masszőr.

Egyre több masszázsmedence kínál például kötőszöveti masszázs funkciót, ami rendkívül fontos opció lehet abban az esetben, ha gyakran szenvedünk izom- és ízületi problémáktól. 

Mit nevezünk mély kötőszöveti masszázsnak?

Mint ismert, nagyon sokféle masszázs létezik a világon, a gyógyító típusúaktól kezdődően a frissítőn át a thai masszázsig bezárólag. A mély kötőszöveti masszázs valahol leginkább a gyógy- és a frissítő masszázs között helyezkedik el félúton, lévén pontosan arra képes, mint az erőteljesebb mozdulatokkal végzett masszázs, ergo nincs semmiféle finomkodás, a hatás a bőr, az izmok legmélyebb részéig is képes behatolni.

Bár a mély kötőszöveti masszázs – főleg bekötött, begörcsölt izmok esetében –, hagyhat maga után némi kellemetlen érzést, azonban garantált, hogy amint kiszállunk a medencéből, egy ilyen program lefuttatását követően úgy érezhetjük majd magunkat, mint aki újjászületett. A hatékonyság pedig még tovább növelhető, ha a masszázs után nyújtómozdulatokat is alkalmazunk.

Mire alkalmas a mély kötőszöveti masszázs?

A mély kötőszöveti masszázs kifejezetten ajánlott abban az esetben, ha valaki krónikus izom-, vagy ízületi fájdalmaktól szenved, esetleg sérülése után lábadozik, hiszen ilyen esetekben a jakuzzival elérhető masszázstípus képes csökkenteni a tüneteket, ezáltal a fájdalmat, a merevséget, a húzódást, a hát- vagy a derék problémáit, akadályozott, beszűkült mozgását, vagy a teniszkönyökkel járó gondokat.

A mély kötőszöveti masszázs bármilyen mozgásszervi probléma esetében, szinte bármelyik végtagunk vagy testrészünk esetében ideális választás, így a megfelelő jakuzzival, annak speciális fúvókáival rendszer, akár napi szintű használat esetén már egy hét után drasztikusan csökkenthetők a kellemetlenségek.

Hozzászólás írása