Egészséges, biztonságos és környezetbarát közlekedés a Xiaomi legújabb elektromos rollerével - tauruspalma.hu

Egészséges, biztonságos és környezetbarát közlekedés a Xiaomi legújabb elektromos rollerével

A Xiaomi megújítja az elektromos rollereket, bár az európai piacon még nem kaphatóak. Az új Xiaomi Mijia 1 az M365-öt jön felváltani. Néhány évvel ezelőtt jelent meg a kor egyik legnépszerűbb elektromos rollere a piacon, majd nem sokkal ezután megvásárolható lett a Pro testvére.

Most a kínai cég visszatért a piacra a legújabb rollerével, amely digitális kijelzőt kapott a megszokott gombok és LED-es lámpák helyett. A készüléket Kínában már bemutatták, ahol 260 euróért lehet beszerezni. Fekete és fehér színben kapható, mint eddig, azonban még nincs hír arról, hogy megérkeznek a globális piacra.

Általánosságban elmondható, hogy nagyon hasonlít az elődjéhez. A legnagyobb különbség az irányítópulton található. A jelenlegi rolleren egy gomb és négy lámpa van, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy megismerjük az akkumulátor töltöttségi szintjét, és az aktivált teljesítményt. Ebben az új modellben azonban ezt az alapvető kezelőpanelt egy Prohoz hasonló képernyő váltotta fel, amely nemcsak az akkumulátor töltöttségi szintjét mutatja, hanem a teljesítmény módot és a sebességet is.

Új test, új motor

Óránkénti maximális sebessége a 25 km marad, bár a motorja többre lenne képes, azonban a szabványok miatt nem mehet gyorsabban. A villanymotor teljesítménye 250W, maximális teljesítménye 500W. Ez elég ahhoz, hogy akár 14 fokos lejtőn is fel tudjunk vele menni. Az autonómia 30 kilométeren keresztül tud minket vinni, ami eco üzemmódban a sebesség csökkentésével több kilométert jelent. A maximális teljesítmény módban mindenképpen elérjük a sebesség határt, azonban a megtett kilométerek száma kevesebb lesz.

Az új Xiaomi egy alumínium ötvözetből készül, ami hozzájárul, hogy 5 kilót is veszítsen a súlyából. Az új 12,5 kilós roller akár 100 kilós embert is elbír. Ez az új súly a hölgyeknek lesz különösen segítségükre, hiszen könnyebben fel tudják vinni majd lépcsőn a rollert, mint a régi modellt. Az új Xiaomi 8,5 colos kerekeket kapott, amik regeneráló fékrendszerrel rendelkeznek, így fékezéskor az akkumulátor kissé újratöltődik.

Hozzászólás írása