Egy ismert fitnesz világbajnokot kérdeztünk a helyes étrendről - tauruspalma.hu

Egy ismert fitnesz világbajnokot kérdeztünk a helyes étrendről

Fogyással és a fogyókúrával kapcsolatos programokat, tippeket már biztosan mindenki hallott, még akkor is ha nem igazán érdekli  dolog, annyira ez folyik mindenhonnan. Sokszor kegyetlen diétákról, gyógyszerekről, internetről rendelhető /nem legális, sose próbálják ki!/ csodaszerekről lehet hallani.

Nem ez a megoldás, hogy kínozzuk magunkat, lehetetlen edzésterveket és célokat tűzünk ki magunk elé. A képlet valójában borzasztóan egyszerű: több kalóriát égessünk el naponta, mint amennyit a szervezetbe viszünk be. Ha valakinek nincs sok lehetősége mozogni, például ülőmunkát végez, az próbáljon meg jobban odafigyelni az étkezésére, ha van kis ideje, mozogjon, sétáljon, kocogjon vagy járjon kondizni. Csak az elején nehéz, utána már hozzászokunk a jobb életvitelhez.

Edzés

Ha elmegyünk edzeni, természetesen vesztünk x mennyiségű kilót, hiszen az edzés hatására a test vizet veszít. Edzés után, hogy eszünk-iszunk visszakapjuk a leadott súlyveszteséget. Nem árt néhány apróságot tisztázni, ha edzeni, fogyni akarunk. Nem létezik lokális fogyás, azaz nem lehet csak hasról, combról, karról fogyni. A fogyókúra addig az időtartalmiig érvényes, amíg betartjuk, utána nyílván visszajönnek a kilók, ha elhagyjuk.

Egy ismert fitnesz világbajnokot kérdeztünk a helyes étrendről

Egy ismert fitnesz világbajnokot kérdeztünk a helyes étrendről

Ne a kúrákra hagyatkozzunk, egyszerűen életvitelt kell változtatnunk, mert csak az lesz sikeres és hosszú távú megoldás. A koplalás nem megoldás, mivel attól még enni kell, hogy éljünk, csak oda kell figyelni mikor és mit fogyasztunk. Nem szabad bűnözni a kajával, nem éri meg, lehet nem ért az egész heti munkánk semmit, ha egy nap feláldozzuk magunkat az oltáron és úgy gondoljuk: „ egye fene, ez még belefér”. Nem lehet megfelelő és hosszú távú eredményt elérni, csak diétázunk, mozognunk is kell, a kettő együtt fejti ki jól a hatását.

Milliónyi edzésterv van az interneten és újságokban, amiket profi sportolók írtak, ne azonnal a legkeményebb edzéssel kezdjük, csak fokozatosan iktassuk be életünkbe a mozgást. A rendszeres mozgás nem csak a testre van jó hatással, hanem a lélekre is, ezt még tudományosan is bizonyították. Ha egyedül nincs kedvünk elmenni mozogni, rengeteg csoportos edzés közül választhatunk, ez lehet tánc, zumba, fitnesz vagy csoportos futás és bicajozás is.

Ha bizonytalanok vagyunk, fogadjunk edzőt, de néhány konditeremben mindig van egy edző, aki készséggel segít a kezdőknek.  Még egy lecke: az edzés után nincs jól megérdemelt süti, csoki, chips, hamburger vagy alkohol. Ha annyira nem bírjuk ki csoki nélkül a napokat, akkor edzés előtt fogyasszuk. Ha lehet, kerüljük a hideg italokat és táplálékokat, hiszen azokban a zsír megdermedve rakódik le, nehezebben emészti meg a szervezet, amihez 30 perces edzésre van minimum szükségünk, hogy lebontsuk.

Hozzászólás írása