Egy külső tényező, amire biztosan nem gondoltál az egészségeddel kapcsolatban - tauruspalma.hu

Egy külső tényező, amire biztosan nem gondoltál az egészségeddel kapcsolatban

A téli hidegben megfázol, a nyári melegben dübörgő légkondi mellett szintén megfázol. Nem elég, hogy a munkahelyen el kell viselned a hideget és a meleget, otthon ugyanúgy folytatódik a harc a kinti hőmérséklet ellen. Mi a megoldás?

Ebben a cikkben nem az egészséges táplálkozásról vagy hasonló jótanácsokról lesz szó, hanem egy sokkal ritkábban tárgyalt dologról: a hőszigetelésről.

Hogy jön a szigetelés az egészséghez? – kérdezhetnéd. Nos, mondhatnánk úgy is, hogy ez ELENGEDHETETLEN. A jó szigetelés évről évre egyre fontosabb, nemcsak a környezetvédelmi előírások miatt kell foglalkozni vele, hanem a benne lakó emberek élete miatt is. Tény és való, hogy a legmodernebb lakások szigetelése sokkal jobb, mint a régi épületeké, de nem mindenki tud könnyűszerkezetes készházba költözni.

Valójában minden épületnél gondoskodni kéne szigetelésről, újnál és réginél is. Az alacsonyabb rezsiszámlák mellett az is fontos, hogy a lakó nem fog fázni, nem rázza majd a hideg, és nyáron sem kell klímával aludnia. A megfelelő hőmérséklet kihat az ember humorára, de ugyanúgy okozhat komolyabb egészségügyi problémákat is.

Hogyan szigeteljünk?

A szakértők azt szokták tanácsolni, hogy a legfontosabbak a falak és az ablakok, ha ezt jól tudjuk szigetelni, akkor már lényegesen javul a helyzet. Azonban figyelni kell arra, hogy az eltérő építőanyagoknak a hőelvezetési képessége is eltérő, tehát a lakásban mindig lesznek olyan pontok, amik hidegebbek és melegebben. Ilyenkor a levegőben található pára megtalálja a hideg felületet és lecsapódik. Innentől kezdve pedig nemcsak a hőmérséklet, hanem a penész is ellenünk dolgozik majd.

A modern könnyűszerkezetes házaknál jó szigetelést kapunk, de a régi épületeknél nekünk kell gondoskodni erről. Az utólagos szigetelés nem elhanyagolandó opció, mivel sok betegségtől kímélhetjük meg magunkat vele. A rendelkezésre álló összegből válasszuk ki, hogy teljes körű szigetelést szeretnénk-e, vagy inkább lépésről lépésre készítjük el.

Nincs rossz választás, az egyetlen rossz lépés az, ha nem csinálunk semmit.

Egy külső tényező, amire biztosan nem gondoltál az egészségeddel kapcsolatban (1 hozzászólás)

 1. Kylie Hart
  Kylie Hart 2022-01-15 at 03:34 | Reply

  Hi,

  We’re wondering if you’d be interested in a ‘dofollow’ backlink to tauruspalma.hu from our website that has a Moz Domain Authority of 50?

  We charge just $50 (USD) to be paid via Paypal, card, or Payoneer. This is a one-time fee, so there are no extra charges and the link is permanent.

  If you’d like to know more about the site, please reply to this email and we can discuss further.

  Kind Regards,
  Kylie

Hozzászólás írása