Frissítse fel házasságát - tauruspalma.hu

Frissítse fel házasságát

Még a legjobb házasságnak is szüksége van néha egy kis vérfrissítésre, hiszen a mindennapok rohanásában, rutinjában sokszor elvesznek a párok, érdemes tehát néha egy kis változatosságot csempészni a mindennapjaikba. A boldogan éltek mondás ugyanis csak a mesékben léteznek, hiszen az egyik legnehezebb szakasza az életnek a házasság boldoggá tétele.

Nem elég elültetni a virágot, locsolni és gondozni is kell rendszeresen, ugyanez igaz a házasságra is. Íme, néhány ötlet segítségként, hogy hogyan is dobhatják fel a hétköznapjaikat.

Vérfrissítő tippek 

Az első tipp a rendszeres randevúk beiktatása. Természetesen nem mindennap, de havonta egy-kétszer kikapcsolódni és kilépni otthonról bizonyosan jót tesz a kapcsolatnak. Különösen, ha gyermekek is vannak már. Az új élmények gyűjtése, szórakozás csak szorosabbá tehetik a már meglévő kapcsolatot. Második tipp a kommunikáció helyrehozása vagy fejlesztése.

Különféle kommunikációs játékok léteznek, érdemes néhányat elsajátítani és egy pohár finom bor mellett este játszani egymással. A beszélgetéssel megismerhetik a mindennapi problémájukat, gondolataikat. Sajnos egyre több kapcsolati szakértő számol be arról, hogy párok azért fordulnak hozzájuk, mert keveset beszélgetnek egymással. Ennek természetes következménye, hogy egy idő után már nem ismerik egymást és megkezdődik egy természetes eltávolodási folyamat is. Bátran beszélgessenek, még ha bugyutának is gondolják gondolataikat.

Harmadik tipp a kompromisszumok megkötése. Ha a kapcsolatuk folyamán felmerülnek állandó, ismétlődő problémák akkor érdemes leülni és megbeszélni azokat. Nem érdemes olyan vitákba bonyolódni, ahol soha nem fognak dűlőre jutni. Ilyenkor muszáj kompromisszumot kötni és mindkét félnek engedni.

Egyik fél se kezelje magát áldozati báránynak

Fontos folyamat a házasságban, ha ezt nem tanulják meg akkor az életüket folyamatos veszekedések fogják követni rosszabb esetben válás. Negyedik tipp az apró meglepetések bevezetése. Egy üzenet a tükrön, egy apró csók reggel, vacsora készítés helyett elvinni társát a kedvenc éttermébe stb. Ezeket az apró meglepetések szükségesek a fásult hétköznapokban. A rendszeres csókolózás pedig oxitocint kezd el termelni mely szerepet játszik a szerelem kialakulásában.

Az ötödik tipp pedig a megbocsátás megtanulása. Talán az egyik legnehezebb feladat megbocsájtani a másiknak, de be kell látni, hogy senki sem tökéletes. Mindenki követ el hibákat, amit meglehet bocsájtani azt meg kell. Sokszor egy olyan házasságideál létezik egyes emberek fejében, mely nem létezik. A filmeken szocializálódót generáció olyan szentimentális ideált görget maga előtt, mely a valóságban nem létezik. A problémák igenis valós jelenségek, melyeket meglehet és meg kell oldani.

Nem szabad kapcsolatról kapcsolatra menekülni, mert felmerül valamilyen probléma. A házasságkötés során elhangzott szavakat érdemes átgondolni, mit is fogad meg egyik fél a másiknak.

Szponzoráció: kattints

Hozzászólás írása