Gyakori probléma, amiről nem könnyű beszélni - tauruspalma.hu

Gyakori probléma, amiről nem könnyű beszélni

A merevedési zavar azt jelenti, hogy nehézséget okoz a szilárd erekció elérése és/vagy megtartása. Ez egy igen gyakori probléma, amiről nem könnyű beszélni – hangsúlyozza az UW Health. Az agy, az erek és az idegek mind szerepet játszanak az erekció létrejöttében és fenntartásában, mint ahogy a hormonok és az izmok is. Problémákat pedig ezek bármelyikének zavara okozhat.

Általánosságban elmondható, hogy a merevedési zavarok az életkor előrehaladtával fokozódnak. Az 50-es éveikben járó férfiak körülbelül fele tapasztal enyhe, vagy közepes fokú zavarokat, a 60-as éveikben járóknál ez az arány 60, míg a 70-es években már 70 százalék. Az általános egészségi állapot és bizonyos gyógyszerek szedése is hozzájárulhatnak a merevedési zavarok kialakulásához.

A szervi okok között ott találjuk az elzáródott artériákat, a jóindulatú prosztatamegnagyobbodást, bizonyos gyógyszerek szedését. De ugyanúgy állhat a háttérben szívbetegség, magas vérnyomás, magas koleszterinszint és hormonális rendellenességek is. Az elhízás is okozhat merevedési zavarokat, mint ahogy kockázati tényező az alkoholizmus, a dohányzás, a depresszió is.

A fentiekből is kitűnik, hogy számos lépést tehet azért valaki, hogy csökkentse a merevedési zavar kialakulásának kockázatát. A mérsékelt alkoholfogyasztás, az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel mind segít a megelőzésben, mint ahogy az is, ha valaki felhagy a dohányzással, kábítószer-fogyasztással.

Ha gyógyszeres kezelésre van szükség, akkor is több megoldás van, vannak szájon át szedhető gyógyszerek, melyek segítenek az erősebb, vagy hosszabb ideig tartó erekció elérésében, azzal, hogy javítják a pénisz vérellátását. Vannak továbbá olyan gyógyszerek is, melyeket közvetlenül a péniszbe kell fecskendezni az erekció eléréséért.

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a tesztoszteron nemi hormon kulcsszerepet játszik a nemi vágy kialakulásában és a szexuális funkcióban. Az életkor előrehaladtával pedig ennek a hormonnak a szintje csökken és bizonyos gyógyszerek is befolyásolhatják a tesztoszteronszintet. Azonban a hormonszint növelésére is számos lehetőség van: tapaszok, gélek és injekciók is segíthetnek ebben.

Hozzászólás írása