Hetente ennyi súlyfeleslegtől egészséges megszabadulnunk - tauruspalma.hu

Hetente ennyi súlyfeleslegtől egészséges megszabadulnunk

Legyen szó valamilyen konkrét eseményről, vagy csupán komoly elhatározásról, ha megszeretnénk szabadulni néhány felesleges kilogrammtól, nem csak a gyorsaságot, a hatékonyságot, hanem az egészségügyi szempontokat is szem előtt kell tartanunk.

Szakértők véleménye szerint azok a diéták, melyek nagyon rövid idő alatt ígérnek jelentős súlycsökkenést, általában se nem egészségesek, se nem tarthatóak hosszútávon. Sokkal jobban tesszük, ha apró lépésekben, fokozatosan alakítunk ki egy egészséges életmódot, melybe beletartozik a helyes táplálkozás, illetve a rendszeres testmozgás is.

A túl gyors súlyvesztés rendkívül meg tudja terhelni a szervezetünket, jó figyelembe venni azt, hogy dietetikusok szerint az egészséges fogyás alkalmával ideális esetben fél, maximum 1 kilogrammtól tudunk havonta megszabadulni.

Nem ritka ma már, ha az ember belebotlik valamilyen fogyókúrás kapszulába. Ezeknek nagy része nagyon gyors, látványos eredményeket ígér, ám nem szabad mindent a reklámoknak elhinni.

Valójában szedhetünk bármilyen fogyókúrás tablettát, ha nem figyelünk oda arra, hogy helyesen étkezünk-e a látványos, és gyors fogyás biztosan el fog maradni.

Ezeknek a diétát elősegítő készítményeknek a hatása általában ugyanaz szokott lenni. A legtöbbjük az étvágyat tudja lecsökkenteni, ennek hatására kevésbé fogjuk farkaséhesnek érezni magunkat a diétánk elején.

Talán ahhoz, hogy meg tudjuk állni a folyamatos nassolást, kipróbálhatunk valamilyen fogyókúrás készítményt, ám mivel a piacon manapság rengeteg rossz minőségű étrendkiegészítő található meg, ezeknek a termékeknek a megvásárlása során legyünk nagyon körültekintőek.

A healthline.com szerint diéta idején fontos, hogy figyeljünk testünk jelzéseire, ne éheztessük magunkat, és az elején a sportolást sem érdemes túlzásba vinni, hiszen ebben az esetben is a fokozatosságra kell törekedni. Az egészséges fogyás érdekében ezek mellett elengedhetetlen odafigyelnünk arra, hogy mennyi folyadékot fogyasztunk egy nap alatt, illetve fontos a megfelelő minőségű, és mennyiségű alvás/pihenés is, hiszen a testünk csak ilyenkor tud regenerálódni.

Hozzászólás írása