Hogyan szakítsunk, ha a másik fél még mindig szerelmes? - tauruspalma.hu

Hogyan szakítsunk, ha a másik fél még mindig szerelmes?

Egy kapcsolat végekor ritkán szakítanak a párok közös megegyezéssel. Ritka, hogy mindkét félben egyszerre érlelődik meg a szakítás utáni vágy, a továbblépés lehetősége. A leggyakoribb eset, amikor az egyik fél nem is számít rá, vagy érzi, hogy valamilyen probléma van, de még úgy gondolja, meglehet oldani. Sajnos ilyenkor nagyon nehéz elengedni a másikat, hiszen a veszteség tudat miatt csak jobban felerősödik a szerelem érzése.

Azonban sok múlik a szakító fél technikáján is. Ha empátia nélkül ridegen vet véget a kapcsolatnak, akkor csak még nagyobb fájdalmat okoz. Vagy nem? Ilyenkor jobb vajon tényleg jobb, ha nem hagyjuk reménykedni a másik felet? Egy bizonyos fordított esetben mindenki elvárná, hogy a lehető legkorrektebb módon szakítsanak vele, hiszen a másik fél még mindig szeretheti. Íme, néhány tipp amellyel könnyebbé válthat a szakítás.

Szakítási tippek

A szakítás nagyon nehéz folyamat mindkét félnek, főleg ha hosszú kapcsolatról volt szó. Érdemes ezért a lehető legérzékenyebben és határozottan csinálni. Fontos, hogy ha már megérett az egyik félben a döntés, akkor ne kerülje a másikat, amíg meg nem teszi. Sokan válnak ugyanis távolságtartóvá, rideggé ilyenkor. Várnak a megfelelő pillanatra, hiszen bennük már minden folyamat lejátszódott a szakításhoz. Ezt egyetlen partner sem érdemli meg, ezért érdemes mihamarabb tisztázni az érzéseit és véget vetni a kapcsolatnak.

A szakításkor érdemes felkészülni a beszélgetésre, ha együtt laknak, akkor nem szabad olyan időben felhozni a témát, amikor a másik nem ér rá, csak azért, hogy minél hamarabb el tudja mondani. Továbbá a másik fél szenvedésének mérséklése miatt célszerűbb határozottnak lenni és tartani magát a döntéséhez. A bizonytalanság az egyik legrosszabb viselkedésmód ilyenkor, ugyanis a partner elkezdhet reménykedni, amely az egyik legrosszabb szituáció, ami kialakulhat. Ilyenkor érdemes a szakító félnek emlékeztetnie magát, hogy miért is szakít, az indokokat felsorolni magába, ezzel is szilárd alapot helyezni a beszélgetésnek.

Kerüljük el a felesleges vádaskodást

Felesleges ilyen esetekben a vádaskodás és a másik fél hibáztatása, elegendő fájdalom lesz a párkapcsolat végének feldolgozása. Az indokok közlése viszont elengedhetetlen, tisztelni kell a partnert annyira, hogy tudja miért is ér véget kapcsolatuk. Nehéz úgy megfogalmazni, hogy ne tűnjön vádaskodásnak, ezért érdemes az aranyközép utat megtalálni. Ha véget vetettek a beszélgetésnek jobb hagyni a klisés mondatokat, mint a barátok maradnak, vagy még tartják majd a kapcsolatot. Jobb mindkét félnek, ha egy ideig nem találkoznak, és nem beszélgetnek.

Ahhoz, hogy ezen túllépjenek, bizonyos érzelmi fázisokon át kell esniük, még a szakító félnek is. A teljes elfogadáshoz rengeteg érzelmet meg kell élnie annak, akivel szakítottak, nem segít rajta, hogy ugyanúgy látja nap, mint nap szerelmét. Érdemes tehát időt adni a másik félnek, egy bizonyos a szakító félnek később is tartania kell magát a döntéséhez, nem szabad hagyni, hogy akár egy éjszakára is, de újra együtt legyenek.

Támogató: klikk

Hozzászólás írása