Így készíthetünk saját, egészséges fogkrémet, házilag - tauruspalma.hu

Így készíthetünk saját, egészséges fogkrémet, házilag

Ha valakinek szép és egészséges a fogsora, az hatalmas önbizalmat tud adni az illetőnek. Bátrabban beszél, bátrabban mosolyog és nem úgy kell nevetnie, hogy eltakarja a száját. Mindenki szép és fehér fogakról álmodozik, ám vannak olyan emberek, akik nem bíznak a nagy gyárak által készített fogkrémekben, ezért kikísérleteztek pár olyan fogkrém receptet, amely csupa egészséges dolgokból tevődik össze.

Ezek a házilag is könnyen elkészíthető alternatív fogkrémek nem csak fehérítenek, de tökéletesen meg is tisztítják a fogsorunkat. Egy próbát ezeknek a házi fogkrémeknek mindenképpen érdemes adni, főleg ha mi is szeretünk az ilyen otthon elkészíthető dolgokkal kísérletezni.

Házi fahéjas fogkrém- frissít és megvéd a baktériumoktól

A fahéjnak számos pozitív hatása van szervezetünkre nézve. A szájápolás terén azért előnyös használni, mert frissíti a leheletünket és mivel a fahéj vízmegkötő hatású, távolt tartja a baktériumokat. Fahéjas fogkrémet egyáltalán nem nehéz készíteni, csupán három dolog szükséges hozzá. Keverjünk össze egy kisebb tálban egy evőkanál szódabikarbónát és egy teáskanál fahéjat, majd adjunk hozzá fél csészényi desztillált vizet.

Addig keverjük ezt a masszát, míg teljesen egyenletes állagot nem kapunk. Ezután ebbe mártsuk bele a fogkefénket és a jól megszokott módon mossuk át vele a fogainkat.

A borsmentából fogkrém vagy akár szájvíz is készíthető

Mivel a borsmenta fertőzést gátló hatóanyagokat tartalmaz, segít megszabadulni azoktól a káros baktériumoktól, melyek például a fogszuvasodást okozzák. Emellett a borsmenta jól frissíti a leheletünket is! Ehhez a fogkrémhez másfél teáskanálnyi szárított borsmentára, fél teáskanálnyi édesmandula-olajra, fél teáskanálnyi kukoricalisztre, illetve 120 ml desztillált vízre lesz szükségünk. Elkészítés során a borsmentából és a desztillált vízből egy főzetet készítünk.

Míg ez kihűl, egy tálba keverjük össze a kukoricalisztet, illetve a kimért olajat. Amikor már egy krémes állagot kapunk, akkor öntsünk egy keveset a főzetből is, majd ebből a fogkrémből tegyünk a fogkefénkre egy keveset és mossunk vele alaposan fogat. A megmaradt borsmenta főzetet pedig szűrjük le és tegyük egy kis üvegbe, hogy fogmosás után szájvíznek tudjuk használni.

Hozzászólás írása