Így veszélyezteti egészséged a ruhapróba

Mielőtt megvásárolunk egy ruhaneműt, vagy cipőt, mindenképpen felpróbáljuk, ha nem akarjuk megkockáztatni, hogy otthon vegyük észre a méretproblémát vagy azt, hogy nem áll jól nekünk. Ez az ésszerű megoldás és nem is kell ettől eltérni, azonban néhány dologra szeretnénk felhívni a divat szerelmeseinek figyelmét.

A ruhák felpróbálása bárki számára megengedett, aki betér egy üzletbe. Ezt azt jelenti, hogy egy darabot előttünk akár többen is felpróbáltak már és bizony koránt sem biztos, hogy csak maximálisan higiénikus, igényes emberek. A XXI. század nagy meglepetései közé tartozik a tény, mely szerint az emberek jelentős százaléka nincs tisztában az alapvető higiéniai szabályokkal és szinte egyáltalán nem törődik velük.

Itt keresd a divatos ruhákat, jó árasítva

Roppant kellemetlen tény ez mondjuk egy zsúfolt pláza, zsúfolt üzletében állva, mikor egy már látszólag próbált ruhaneművel közeledünk a próbafülkék felé. Mit lehet tenni? Mindig vizsgáljuk meg jól az adott ruhadarabot, főleg a kritikusabb pontokon!

A higiéniai veszélyek főleg az alsóneműk, bikinik, cipők esetén fenyegetnek intenzíven. Mit tegyünk ezek felpróbálása előtt, a bajok elkerülésének érdekében?

Így veszélyezteti egészséged a ruhapróba

Így veszélyezteti egészséged a ruhapróba

  • Soha ne próbáljuk fel a fehérneműt, főleg ne a bugyikat!
  • Keressünk olyan darabot a kiválasztott típusból, amin még látszik, hogy vásárló nem vette le a vállfáról, tehát valószínűleg nem volt próbálva!
  • Első használat előtt mossuk ki a megvásárolt ruhaneműket!
  • Soha ne próbáljunk fel olyasmit, amin foltot vélünk felfedezni, vagy átvizsgálás után a kritikus pontokon nem megfelelő szagot árasztanak!
  • Cipőt sose próbáljunk tiszta próbazokni nélkül!
  • A próbafülkében igyekezzünk ne mezítláb állni, sosem tudhatjuk, hogy milyen lábhigiéniával álltak ott előttünk!
  • Csak olyan bikinit vásároljunk meg, melynek ülepén még megtalálható a védőfólia szerű higiéniai matrica!
  • Cipő felpróbálása előtt vizsgáljuk meg a cipő talpbetétjét és – nem túl gusztusos – de szagoljunk bele nyugodtan! Sajnos előfordulnak extrém esetek, körültekintőnek kell lenni!

Milyen veszélyek leselkednek ránk?

Elsősorban fertőzésveszély, ami lehet gomba – láb és a kellemetlenebb fajta is – de akár húgyúti fertőzést is kaphatunk egy gusztustalan próba után, mikor mi magunk is, a higiéniai szabályokat félresöpörve, felpróbálunk egy bugyit. Ne tegyünk ilyet! Szerencsére a valódi fertőzések nagyon kis számban fordulnak elő, de a kockázat fennáll, így nem érdemes a szerencsére bízni magunkat.

Hozzászólás írása