Készítmények szorongás ellen - tauruspalma.hu

Készítmények szorongás ellen

A szorongásos zavarok igen összetettek és az okuk sem teljesen ismert, azonban olyannyira meg tudják nehezíteni a mindennapokat, hogy a kezelés nem maradhat el. A szorongást többféleképp lehet kezelni, életmódbeli változtatások is segíthetnek, de a meditáció, a kognitív viselkedésterápia és a vényköteles gyógyszerek is jó megoldást jelenthetnek.

A szorongás alacsonyabb kockázattal jelenik meg azoknál, akik jól és eleget alszanak, akik rendszeresen sportolnak, nem dohányoznak és egészségesen táplálkoznak. Az első lépés tehát ez lehet, fontos azonban, hogy a közepes vagy súlyos szorongásban szenvedők számára nem elég az életmódot megváltoztatni.

Vannak olyan vitaminok, ásványi anyagok és étrendkiegészítők, melyek szerepet játszhatnak a szorongás kezelésében. Fontos szem előtt tartani, hogy ezek önmagukban nem gyógyítják meg a szorongást. Ha táplálékkiegészítő szedését fontolgatjuk, akkor fontos megérteni, hogy egyes kiegészítők nem kezelik a szorongás kiváltó okát és hogy kölcsönhatásba léphetnek bizonyos gyógyszerekkel, és bizonyos esetekben nem szabad rendszeresen szedni őket.

Gyógynövények a stressz ellen

Az Ashwagandha egy adaptogén gyógynövény, ami csökkentheti a stresszt és a szorongást. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns tulajdonságokkal bír, azonban nem csodaszer. A hosszú távú használat biztonságosságával kapcsolatban is sok a kérdőjel és ez a gyógynövény a cukorbetegség elleni és pajzsmirigy-gyógyszerekkel is kölcsönhatásba léphet, csakúgy, mint a nyugtatókkal és a vérnyomáscsökkentő gyógyszerekkel.

Fontos tehát a szedés előtt az orvosunkkal egyeztetni erről, ha ő úgy ítéli meg, hogy jó lehet, akkor érdemes kipróbálni.

Évszázadok óta használják természetes nyugtatóként a valeriánát, ami segíthet az alvás minőségének javításában. is. A valeriánát nyugtató hatása miatt nem biztonságos más nyugtatókkal és antihisztaminokkal együtt szedni.

A magnézium az idegrendszer egészséges működésében vesz részt, a magnéziumhiány pedig hozzájárulhat a szorongás kialakulásához is. A magnéziumpótlás így csökkentheti a szorongásos tüneteket. Álljon bármi is a szorongás hátterében a legfontosabb nem a tünetek, hanem az okok kezelése.

Hozzászólás írása