Konyhabútor trendek 2018

2018-ban is új konyhatrendeket köszönthetünk. A bútorgyártás már felkészült az új divatra, a bútorüzletek kínálatában már szinte mindent megtalálunk itthon is, amit a nagy lakberendezők az idei évre megálmodtak nekünk. Új színek, formák és anyagok kerülnek fókuszba, de nem csak egy irányba indulhatunk, több stílus is versenyben maradt.

Világos konyhabútorok

A világos bútorok 2018-ban a konyhatrend meghatározói. Igaz, hogy nem újkeletű ez a vonal, hiszen évek óta ebbe az irányba dől a mérleg nyelve, viszont időn különösek egyeduralkodók a középszürkénél nem sötétebb és semmiképpen nem színes konyhabútorok. A hófehér is dívik, azonban a törtfehér és a hidegebb, kékbe hajló szürkét sejtető fehér lesz az igazi nagy durranás.

Sötét padló vagy mintás padló?

A világos bútorok ellensúlyozásaként 2018 konyhatrendjében a sötét vagy a színes padlóburkolatok kapnak szerepet. Rendkívül jó kontrasztot ad egymásnak a világos konyhabútor a sötét talajon, de a különböző, főleg sötét árnyalatokra épülő járólapozás is felteszi a pontot az „i”-re. A padlóknál a bordós és a kékes, aqua árnyalatok hódítanak, némi fehérrel elegyítve. absztrakt minták, különleges formák és a világos konyhában feltűnő színek a padlóra vonzzák majd a tekintetet.

Industrial stílus

Míg ezidáig az industrial inkább a művészi beállítottságú emberek lakberendezésében jelent csupán meg, most divatját éli. A bútorgyártás berkeiben felfedezték az egyre növekvő igényt az industrial bútorokra, így már nagyon széles választékot találunk ezen stílus darabjaiból is. Nem csupán a bútorok kapnak industrial stílust, de a kiegészítők és a lakásbelső kialakítása is. valószínűleg egyre több „gyárbelsővel” találkozunk majd az idei évtől kezdve.

Konyhasziget

A konyhasziget reneszánszát éli most, már nem csak egyedi készítésű bútorként, de előre gyártott bútorként is beszerezhető. A minél nagyobb, masszívabb konyhaszigetek lesznek a meghatározók, természetesen világos színekre építve vagy industrial stílusban. Az egyszerű, fehér vagy középszürke konyhasziget, mint bútor igazán kiemeli a konyhát. Sőt, funkcióját tekintve az ilyen jellegű bútorok sokféle felhasználásra alkalmasak.

A főzéshez, munkához, baráti körbeüléshez, tároláshoz is kiválóak, de emellett komoly dizájnelemként vannak jelen. Az industrial stílus könnyedén kivitelezhető, ha fémből készült, kopottas, akár steam punk bárszékeket pakolunk köré.

Forrás: www.juhar.hu

Hozzászólás írása