Már 30 perc sétával többet tehetünk az egészségünkért, mint az orvosok - tauruspalma.hu

Már 30 perc sétával többet tehetünk az egészségünkért, mint az orvosok

Mindenki tudja, hogy az egészségnél nincs fontosabb, ám tenni érte valljuk be kevesen szoktunk. Bár léteznek ma már táplálék kiegészítő szerek, vitaminok és gyümölcs is kapható minden boltban, mégsem fogyasztunk belőlük elegendőt. Valamiért inkább csak orvosságokra és doktorokra költünk, amikor már megtörténik a baj.

Pedig már napi fél órányi gyaloglással is egészségesek lehetünk, a rendszeres sport pedig nem csak az immunerősítő hatású, hanem számos más pozitív tulajdonsága is van.

A kutatások bebizonyították, hogy a megfelelő testfelépítéshez legalább napi 30 perc erőteljes testmozgásra van szükségünk, ami lehet akár küzdősport, edzőtermi edzés, futás vagy biciklizés is. A sportolás akkor hat ki pozitívan az egészségünkre, ha azt rendszeresen űzzük és kitartóan.

Az elhízás elkerülése és a szép alak elérése tehát bárki számára elérhető ha rendszeresen mozog, helyesen táplálkozik és rendszeresen fogyaszt táplálékkiegészítő szereket, vitaminokat, sportoláshoz szükséges ételeket, italokat.

Ezek a mindennapi sportolás legnagyobb előnyei

A sport segít megőrizni egészségünket hiszen az izomzaton túl a szívnek, a tüdőnek és a keringésnek is fontos szerep jut testmozgás közben. A sportolás hatására csökken a koleszterin szint, a vérnyomás és javul az inzulin érzékenység is.

Ezenkívül a zsírégető hatás miatt segíti a súlycsökkentést és kiváló stresszoldó hatású. Így tehát nem csak testileg, de lelkileg is felfrissít és kiegyensúlyozottá tesz.

A kutatások kimutatták, hogy a rendszeres sportolással megelőzhető a csontritkulás és csökken a magas vérnyomás is. Ezenkívül csökkenti az asztma súlyosságát, megelőzi a megfázást, csökkenti a cukorbetegség szövődményeit és hozzájárul az egészséges terhességhez is.

Egyes tanulmányok bebizonyították, hogy a testmozgás segít a rák megelőzésében és késlelteti az öregedést és jó hatással van a nemi életre is. A sportolás hatására tehát nem csak szebbek, de egészségesebbek és boldogabbak is lehetünk!

Forrás: BioTech USA Bolt

Hozzászólás írása