Melyek az egészséges párkapcsolat legbiztosabb jelei? - tauruspalma.hu

Melyek az egészséges párkapcsolat legbiztosabb jelei?

Minden párkapcsolat más, azonban vannak olyan alapok, melyekre a párkapcsolatok épülnek. Sokan elgondolkodnak azon, különösen akkor, ha kisebb-nagyobb problémák is beköszönnek a kapcsolatba, hogy vajon melyek az egészséges párkapcsolat alappillérei?

Zavarok a rendszerben

Sokszor olyankor merül fel ez a kérdés, amikor potenciazavarok jelennek meg. Sokan ilyenkor a kapcsolat egészét megkérdőjelezik, pedig ennek nem kell feltétlenül így lennie. Ha potenciagondok adódnak, azok megoldására együtt kell törekedni, akár szakember bevonásával. Nem szabad önmagunkat vagy a másikat hibáztatni a probléma kialakulásáért, közösen kell megoldást találni rá.

Az egészséges párkapcsolatnak sok-sok összetevője van, és sokan keresik a választ arra a kérdésre, hogy vajon melyek ezek az alapok? Hogyan lehet egészségesebb kapcsolatot kialakítani, különösen akkor aktuálisak ezek a kérdések, amikor valaki még keresi a párját és valahogy nincs szerencséje a szerelemben.

A társas kapcsolatoknak nagyon fontos szerepük van az egészség szempontjából, legyen szó akár a testi, akár a lelki egészségről. Aki boldog párkapcsolatban él, egészségesebb, boldogabb.

Azt nem árt leszögezni és erre hívja fel a figyelmet a verywellmind.com is, hogy minden kapcsolat más és más és nem létezik tökéletes kapcsolat. Mindenhol jelen vannak egészséges és egészségtelen jellemzők. A kapcsolatokat az teszi pozitívvá, ha felismerjük a zavarokat, legyenek azok akár a szexuális életet érintőek és közösen dolgozunk a megoldáson.

Kérdések és válaszok

Vannak azonban olyan kérdések, melyeket feltehetünk magunknak és a válaszokból máris kiderül, hogy egészséges kapcsolatban élünk-e. Bíztok egymásban? Tisztelitek egymást? Támogatjátok-e egymás érdekeit és erőfeszítéseit? Őszinték és nyíltak vagytok egymással?

Képesek vagytok-e megőrizni egyéniségeteket a kapcsolatban? Beszéltek-e az érzéseitekről, álmaitokról, félelmeitekről? Érzitek-e, hogy szeretitek a másikat, kifejezitek-e a ragaszkodásotokat? Méltányos, egyenlő-e ez a kapcsolat? A válaszokat már mindenkinek magának kell megtalálnia.

Hozzászólás írása