Mi számít kevésnek, ha intim együttlétekről van szó? - tauruspalma.hu

Mi számít kevésnek, ha intim együttlétekről van szó?

Amikor már hosszabb ideje vagyunk együtt a párunkkal, akkor egy idő után azt vesszük észre, hogy csökken az intim együttlétek száma. Persze ez nem meglepő, hiszen mindig vannak olyan időszakok, mikor nincs ehhez annyi kedvünk.

Vagy, mert épp egy olyan szakaszban vagyunk, amikor alacsonyabb a libidónk, esetleg stresszes az életünk, vagy most született meg az első vagy sokadik gyerkőc, és ez hat ki az intim életünkre. Persze az sem ritka, ha a kor előrehaladtával csökken az étvágyunk, és már ritkábban van kedvünk a testi kapcsolathoz.

Az sem elhanyagolható tényező, hogy a hölgyek és az urak szexuális étvágya, és a libidójuk napi csúcspontja is eltérő. Amíg a hölgyek inkább este vágynak a testi szerelemre, addig az urak libidója reggel a legmagasabb.

Ez az eltérés sok párnál okoz gondot, hiszen a hölgyek esete vágynának az intimitásra, az együttlétre, de lehet, hogy a párjuk erre már akkor nem kifejezetten alkalmas, fáradt, stresszes, így nem is úgy teljesít, ahogyan kellene, ha van kedve hozzá egyáltalán. Ugyanakkor azt sem árt szem előtt tartani, hogy nem érdemes átlagot számolni, annyiszor normális az együttlét, amennyiszer mi annak érezzük.

Nem érdemes máshoz hasonlítani magunkat

Sok kapcsolatban hangzik el, hogy bezzeg a kollégám / rokonom / testvérem / barátnőm / barátom meg a párja mindennap csinálja, vagy hetente legalább x-szer összebújik, mi bezzeg nem. Nos, máshoz hasonlítani magunkat nem célszerű. Attól ne érezzük rosszul magunkat, ha mi csak hetente egyszer élvezzük párunkkal a testiséget, mások meg sűrűbben, és ne veregessük a vállunkat, hogy mások esetleg ritkábban.

Ez mindig egyéni étvágy kérdése, mely minden pár esetében más és más. Ha nekünk alapvetően a heti egy vagy havi 3-4 alkalom is kielégítő és minőségi, akkor ez lesz számunkra a normális, és nincs is ezzel semmi baj, ahogyan azzal sem, ha sűrűbben élvezzük egymást az ágyban.

A gond általában akkor van, ha a pár egyik tagja számára kevés az intim együttlét, ezt viszont nem a szomszéddal, baráttal-barátnővel érdemes megbeszélni, hanem a párunkkal. Ha a párunk is nyitott rá, és teszünk érte, hogy többször élvezzük a testiséget egymással, akkor az mindenképp pozitív, de erőltetni nem szabad. Egyébként sem a mennyiség a lényeg, hanem a minőség.

Hozzászólás írása