Mikor kell tényleg szakítani? - tauruspalma.hu

Mikor kell tényleg szakítani?

A párkapcsolat során sokszor érzik azt a felek, hogy képtelen tovább folytatni a kapcsolatukat. A rengeteg stressz továbbá a kevesebb idő, amit együtt töltenek, mind odavezetnek, hogy szépen lassan elhidegülnek egymástól. Természetesen számos oka van még, mely odáig vezethet, hogy bizony az egyik partner úgy dönt a szakítás a legjobb megoldás.

Vajon tényleg minden esetben a legjobb megoldás? Mik azok a tényezők melyek miatt valóban célszerű meglépni ezt a mérföldkövet? Íme, néhány indok mely által felismerhető, hogy tényleg vége a kapcsolatnak.

Szakító indokok a kapcsolat során

Az első indok az egyedüllét érzése. Biztosan mindenki érezte már azt az érzés, hogy temérdek ember veszi körül, mégis egyedül érzi magát. Mégis otthon a párja oldalán menedéket talál, és ott végre nem érzi magányosnak magát. Ha ez megszűnik, ott kezdődik a probléma. Ugyanis a szerelemben a felek szeretik megosztani az összes fontos pillanatot az életükben, továbbá tudják és érzik, van kire támaszkodni, ha ezek elvesznek, akkor szinte minden elveszik, ami kapcsolatnak nevezhető. A második fontos indok lehet, ha már úgy érzed, fizikailag nem vonzódsz a másikhoz.

Természetes, hogy egy idő után alábbhagy a szexuális vonzalom, de ha már úgy érzi az egyik fél, csak kényszerből van a másikkal, akkor ott már probléma van. Fontos ilyenkor átgondolni, hogy mi állhat-e mögött a probléma mögött. Önmagában csak azért, mert alábbhagyott a szexuális étvágy nem kell szakítani, ha több más problémával társul, akkor már érdemes elgondolkozni a kapcsolat végén.

Harmadik indok a kommunikáció teljes hiánya. Sajnos a digitális világ egyik eredményévé vált, az emberek közötti valós kommunikáció csökkenése rosszabb esetben teljes hiánya. Természetesen közösségi oldal által többet is képesek kommunikálni, azonban ez a személyes kommunikációt nem tudja helyettesíteni.

Problémák, melyek önmagukban nem jelentenek problémát, de együttesen már igen

További jelnek számít, ha már képtelen elképzelni a jövőt a másik mellett. Egy egyszerű tesztel ez felmérhető, képzelje el, hogy 5 vagy 10 év múlva hol lesznek. Benne van a jelenlegi párjuk? Ha többször előfordul, hogy ebben a jövőképben nem szerepel a partner, mert inkább egyedül van vagy valaki mással az már komoly jel. Vannak bizonyos szempontok melyek a másik fél viselkedésével és megítélésével kapcsolatosak. Ha idegesíti a viselkedése, úgy érzi már képtelen tisztelni azért amilyen, vagy amit csinál, jobb véget vetni a kapcsolatnak.

Ez már egy úgynevezett gyűlölet szakasz melyből nagyon nehezen képesek a felek konfliktus nélkül elválni. Az utolsó szempont pedig az egyik legegyértelműbb, ha már azon gondolkozik, hogy hogyan is szakíthatna. Ilyenkor nincs már mit tenni, sem a kommunikáció, sem párkapcsolati szakértő nem segíthet. Amikor az egyik fél arról fantáziál, hogy hogyan is szakíthat párjával az már annak a jele, hogy önmagában lezárta a kapcsolatot és minél előbb tovább lépne. Ilyen esetekben nem kell mást tenni, mint nagy levegőt venni és véget vetni a kapcsolatnak.

Forrás: megnézem

Hozzászólás írása