Milyen az egészséges párkapcsolat? - tauruspalma.hu

Milyen az egészséges párkapcsolat?

Egyszerű kérdés, a válasz azonban nem is olyan egyszerű. Kinek mit jelent az egészséges kapcsolat? Ha mindkét félnek ugyanazok az alapelvei, az már egy remek kiindulópont. A healthline.com összeszedte azokat a pontokat, melyek az egészséges párkapcsolat alapjait jelenthetik.

Ilyen például az alkalmazkodóképesség, ami azt jelenti, hogy elfogadjuk, hogy nem ugyanolyan a kapcsolatunk a húszas éveinkben, mint a harmincas, negyvenes, ötvenes években. Hogy változik és ezekkel a változásokkal együtt élünk, alkalmazkodunk hozzájuk. Az egészséges kapcsolatban a kommunikáció nyílt, a partnerek beszélnek a sikereikről, kudarcaikról, megosztják egymással gondolataikat, érzéseiket.

A kapcsolat a bizalmon alapul, ami magában foglalja az őszinteséget és a becsületességet. Ez több annál, minthogy elhisszük, hogy nem fog megcsalni, nem fog hazudni a másik. Azt is jelenti, hogy biztonságban érezzük magunkat.

Az egészséges kapcsolatban a felek számíthatnak egymás támogatására, de mégis megmaradnak a felek egyedinek, egyéniségnek. Az egészséges párkapcsolatban az embernek vannak barátai, kapcsolatai a kapcsolaton kívül is, mint ahogy megmarad a külön töltött idő is. Az egészséges kapcsolathoz hozzátartozik az egészséges szexuális élet is. És ennek a nyílt kommunikációja is.

Amikor valaki problémákkal küzd, akkor erről is lehet beszélni, a potenciagondokról, merevedési zavarokról pedig kell is. Hisz ha idejében felismerik a problémát, akkor gyógyszerek és kezelések nélkül is jelentős javulás érhető el. Ha viszont a merevedési zavart nem kezelik, akkor hosszú távon kialakulhat az impotencia.

Az egészséges párkapcsolatban egy irányba néznek a felek, támogatják egymást, olyan ez, mint egy csapatmunka. Még akkor is egy hajóban eveznek a felek, amikor nem pontosan ugyanazok a célok, a prioritások.

A kapcsolathoz hozzátartoznak a konfliktusok, nézeteltérések is, ez természetes, ne is próbáljuk ezeket elkerülni, azonban fontos, hogy hogy kezeljük ezeket a helyzeteket. Ha udvariasan, őszintén és tisztelettel, akkor már jó úton halad a kapcsolat.

Hozzászólás írása