Milyen veszélyeket rejtenek a vény nélkül kapható készítmények? - tauruspalma.hu

Milyen veszélyeket rejtenek a vény nélkül kapható készítmények?

Nem is gondolnánk, hogy milyen sok férfit érint a merevedési zavar problémája, különösen 40 év felett, de a fiatalok között is bőven akad, aki alacsonyabb libidóval rendelkezik. Manapság rengeteg olyan potencianövelő szer van a drogériák, gyógyszertárak és hipermarketek polcain, melyekhez nem is szükséges orvosi vélemény, csak betesszük a kosarunkba, és már vihetjük is haza.

Ezeknek az előnye, hogy nem kell bevallanunk az orvosunknak, sőt, senki másnak sem, hogy valami gondunk van az ágyban. Megvesszük a készítményt, bevesszük amikor kell, és már meg is van oldva a probléma, legalább is mi azt gondoljunk majd.

A helyzet azonban nem ilyen egyszerű. Egyrészt a probléma nem fog megoldódni ennyitől, maximum a tünetet kezeljük ideig-óráig. Másrészt viszont a vény nélküli gyógyhatású készítmények szedése nem mondható éppen veszélytelennek. Néha akkor járunk a legjobban, ha a szerek nem is hatnak.

Ha pedig mégis, az nem mindig kellemes, okozhatnak szívdobogást, émelygést, vagy hosszú ideig tartó merevedést, de számos más mellékhatásuk is lehet. Ha már gyógyszerrel kezelnénk a problémát, akkor érdemes inkább az orvos által felírt készítményeket szedni.

Az orvos által felírt gyógyszerek sem teljesen veszélytelenek

Persze mellékhatása ezeknek az orvos által felírt gyógyszereknek is van. Lehet, hogy a tünetet kezelik, viszont egyéb más kellemetlen hatással járnak, ugyanakkor még mindig biztonságosabb, mint a vény nélküli társaik.

Mielőtt azonban gyógyszeresen próbálnánk megoldani a potencia, illetve az alacsony libidó kérdését, érdemes előbb a baj okát megtalálni, ugyanis lehet, hogy valamilyen komoly gond áll a háttérben, de lelki eredetű baj is megbújhat a tünetek mögött.

Persze szembenézni a problémával egyáltalán nem egyszerű, bevallani is nagyon nehéz még az orvosunknak is. Viszont csak így fogunk tartós megoldást találni a problémára, hiszen lehet, hogy a potenciagond nem maga a betegség, hanem csak tünet.

Hozzászólás írása