Ne feledkezzünk meg feladatainkról, használjunk havi tervezőtáblát

Ahogy belecsöppenünk a felnőtt életbe, hirtelen rengeteg dologgal szembe találhatjuk magunkat. Olyan dolgokat kell elintéznünk, amit eddig a legtöbb esetben valaki mindig megcsinálta helyettünk, most pedig ez mind a mi nyakunkba szakad. Sok mindent fejben kell tartanunk, időpontokat, helyszíneket és egy teendőnkről sem szabad megfeledkezni.

Akár otthon, akár a munkában nagyon hasznos lehet a tervezés és a különböző tervezőtáblák. Ennek segítségével saját időnket is be tudjuk osztani, úgy hogy mindent el tudjunk végezni és semmi ne maradjon el!

Nem csak a munkahelyen, otthon is fontos a tervezés

Az, hogy egy cetlire felírjuk, hogy mi a dolgunk egy hét múlva, valószínűleg nem a legjobb megoldás, ha semmiképp sem akarunk róla megfeledkezni. A cetlik elkallódnak, valaki véletlenül összegyűri és kidobja így pedig általában a program is a feledésbe merül. Sokan kezdenek el év elején határidőnaptárokat vezetni, melybe elkezdik megtervezni a mindennapjaikat, ám van, hogy egyszerűen el se jutunk addig a nap folyamán, hogy belekukkantsunk, így pedig hiába van felírva, valószínű nem fogunk eljutni a postára vagy éppen a bankba.

Valami olyan megoldás kell, mely szem előtt van, jól látható helyen, könnyedén és egyszerűen lehet rajta módosítani, vagy akár nap végén ki is tudjuk pipálgatni azokat a feladatokat, mellyel már végeztünk. Egy nagy méretű, havi tervezőtábla megkönnyítheti a dolgunkat, hiszen a hozzá tartozó filccel könnyedén feljegyezhetjük a fontos tennivalókat és feladatokat. Különóra befizetése, babaúszásra menni a kicsivel, vagy éppen a gyerekek osztálykirándulása sem mehet ki a fejünkből. Emellett munkahelyi teendőket is könnyebben be lehet osztani.

A legtöbb havi tervezőtábla mágneses, rácshálóval van ellátva, így nagyon könnyedén be tudjuk osztani a feladatokat. A szárazon törölhető felület miatt akár éveken át is tudjuk használni, újra és újra beírni hónap elején a legfontosabb feladatokat. A táblákhoz kapható különböző színben pompázó T-kártyák pedig még jobban meg tudják könnyíteni a dolgunkat.

Támogatta: alter.hu – az irodaszer webáruház

Hozzászólás írása