Óvintézkedések otthonunkban a vírusok ellen - tauruspalma.hu

Óvintézkedések otthonunkban a vírusok ellen

Különböző betegségek sajnos egész évben leselkednek ránk. Embertől függ, hogy kinek mennyire erős az immunrendszere, esetleg érzékenyebb-e valamire, vagy pont, hogy jobban bírja a vírusokat. Ahogy telik az év, változatos turnusokban keringenek a betegségek, amik minket és családtagjainkat is veszélyeztetnek.

Azonban szerencsére nem kell félnünk, általában egy kellemetlenebb hét helyett akár a megelőzésekre is fókuszálhatunk. Az orvostudomány és az általános tudásnak köszönhetően már az előtt figyelhetünk az egészségünkre, hogy megtörténne a baj.

Fókuszban a tisztaság

A higiénia az egészségünk elsőszámú legjobb barátja. Nagyon sok mindent megelőzhetünk azzal, ha odafigyelünk rá és alaposak vagyunk. Mióta megjelent a koronavírus a hazánkban, azóta minden és mindenki nagyobb figyelmet fordít a helyes kézmosás propagálására, ami a hétköznapokban, egy covid mentes világban is rengeteg gondtól, fertőzéstől megkímélhet minket.

Célszerű minden tömegközlekedéssel, vásárlással, vagy bármilyen emberek között végzett tevékenység után alaposan kezet mosni. Ne feledkezzünk meg a telefonunk szakszerű megtisztításáról sem, hiszen azt koszos és tiszta kézzel is ugyanúgy használjuk.

A tisztaság otthonunkban is ugyanolyan fontos, sőt! A kertes házaknál is nagyon sokat lehet tenni a tisztaságért, például azzal, hogy térkővel borítjuk le a teraszt, az udvart. A térkövek könnyen takaríthatók, esztétikusak és taszítják a szennyeződéseket is.

Gyógynövények a kertünkben

Az immunrendszerünk megerősítéséért is sokat tehetünk. A folyamatos mozgás nem csak a koleszterinünk és alakunk tartja formában, de az egészségünk megőrzésében is segít. Emellett a megfelelő vitaminok kiválasztása segíti a testünket. A legnépszerűbb vitamin, a C-vitamin, emellett ne feledkezzünk meg a D-vitaminról se, hiába járunk ki a természetbe sétálni.

A magnézium és cink is hasznos. Mostanában már sajnos nem elég, ha mindennap megeszünk egy gyümölcsöt, külön odafigyelést kell biztosítanunk magunkra és a tápanyagokra. Így, ha mégis valamilyen kórokozó jutna a szervezetünkbe, az immunrendszerünk sikeresen tud megbirkózni velük.

Saját kertünkben is bátran termesszünk gyógynövényeket, fűszernövényeket, nem kell nagy beruházásra és mindennapi gondoskodásra gondolni, hisz ezek a növények nem igényelnek nagy törődést, és a kert díszeivé is válhatnak egyben.

Olyan apróságokkal segíthetünk még a testünknek, mint az étkezés vagy a takarítás környezetünkben. A megfelelő bútorzat és térkő kiválasztása is előnyünkre válhat, például árulnak már öntisztító járólapot is, amin sokkal nehezebben tapadnak meg a baktériumok.

Hozzászólás írása