Sport és egészség kéz a kézben jár - tauruspalma.hu

Sport és egészség kéz a kézben jár

Az egészséges életmód egyik alappillére a rendszeres mozgás, sportolás. A táplálkozás fontossága is megkérdőjelezhetetlen, mint ahogy az is, hogy egyre több az elhízott ember. Hazánk Európában az élen jár az elhízásokat tekintve és a helyzet nemhogy javulna, tovább romlik.

A megoldást sokan keresik, táplálkozástudományi szakemberek, orvosok és maguk az érintettek is. Egyre másra születnek a diéták, a táplálkozási irányelvek, étrendek és sokan várják a csodát különböző kapszuláktól, táplálékkiegészítőtől. Fontos tudni, hogy csodaszer nincs, az akarat és a kitartás azonban nagyon mennyire tudja vinni az embert.

Az egészséges légzés, a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, a stressz kezelése és lehetőség szerint minimalizálása mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az egyén egészséges legyen. És ezen felül érkezik a táplálkozás és a mozgás.

Segítség az elakadásban

Bár csodaszer nincs, vannak olyan eszközök, melyek elakadás esetén megkönnyítik a tovább haladást, plusz motivációt adnak, felgyorsítják a fogyás folyamatát. Azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy nem a fogyás a cél, a fogyás csak eszköz ahhoz, hogy hosszú, boldog és egészséges életet élhessünk. Ha így tekintünk rá, máris átértékelődik a jelentősége.

A segítség pedig lehet egy jó masszázs, ami a testnek és a léleknek is jó. A Harmónia Centrumban többféle masszázst kínálnak, például itt a nyirokmasszázs, ami a pangó rendszer újra felpezsdíti, és ennek a fogyásra is hatása van. Aztán itt a speedfitness, ami egy egyénre szabott, hatékony izomépítési módszer, melynek fókuszában a mélyizmok állnak.

A harmonia-centrum.hu holnapon erről is lehet tájékozódni. Például a speedfitness abban is segít, hogy enyhüljön a derékfájdalom, illetve az inkontinenciás panaszok is enyhülnek szülés után. Az előnye abban rejlik, hogy nem terheli az ízületeket, így nagyobb túlsúly esetén is bátran alkalmazható. Összességében ez a módszer sem csodaszer, nem lehet megúszni az egészséges táplálkozást és a mozgást, de segít az izmok erősítésében, a testsúly csökkentésében és növeli az állóképességet.

Hozzászólás írása