Ezért egészséges a hőszigetelés alkalmazása - tauruspalma.hu

Ezért egészséges a hőszigetelés alkalmazása

A hőszigetelés kapcsán az emberek többsége rendszerint mindig csak azt veszi alapul, hogy alkalmazásával mennyit spórolhatunk a fűtés költségeken. A hőszigetelés márpedig közvetlenül, de sokkal inkább közvetett módon nem csak pénztárcánkat képes megkímélni, hanem arra is kitűnő, hogy megóvhassuk, de legalábbis megtámogassuk vele családunk egészségét.

Viszlát penész!

A hőszigetelés kapcsán az egészség szempontjából sokan hajlamosak a környezettudatosságot kiemelni elsőként, ami a lehető legközvetettebb egészségügyi hatása ennek az eljárásnak. Habár tény és való, hogy ha csökken a szén-dioxid kibocsátásunk, és az energiafelhasználásunk, akkor az egész bolygónkra, egész klímánkra jobb hatással van, mindez pedig egészségünket is pozitívan érinti, de mindennek sokkal közvetlenebb hatása is van – például családunkra vonatkozóan.

Amennyiben egy lakóház ugyanis megfelelően le van szigetelve, abban az esetben örökbe búcsút inthetünk a penésznek. Ez azért fontos, mert amelyik lakásban a penész megjelenik, ott rengeteg olyan betegség is megjelenhet, ami akár súlyos kimenetelű problémát is előidézhet az emberi szervezetben. Ezért is nagyon fontos, hogy a hőszigetelést minden esetben valamilyen szakemberrel végeztessük, hiszen hiába vásárolunk drága alapanyagot, ha nem megfelelően kerülnek felhasználásra, abban az esetben olyan hő-hidak alakulhatnak ki a szigetelés kapcsán, amitől penészesedés jöhet létre otthonunkban. Természetesen mindehhez nagyon fontos lesz, hogy a jó hőszigetelés mellett mindig rendszeresen és kellő alapossággal szellőztessünk.

Ezért egészséges a hőszigetelés alkalmazása

Ezért egészséges a hőszigetelés alkalmazása

Véd a megterheléstől!

Kutatások igazolják, hogy a nagy kánikulák és hőhullámok idején megnő a szív- és érrendszeri betegségektől szenvedők és az idősek körében a váratlan rosszullétek és elhalálozások száma. Ez sok esetben azért van így, mert az emberek többsége még a lakás falai között sem találnak kellemes hűvösre, ugyanis a rosszul szigetelt falak beengedik a nagy meleget. Ezért is nagyon fontos a jó hőszigetelés, amivel akár még a klíma használata is teljesen feleslegessé válik, hiszen otthonunk belső hőmérséklete a legnagyobb kinti melegek esetén sem melegszik egy bizonyos szint fölé, amit árnyékolással és éjszakai szellőztetéssel még inkább lehetőségünk lesz megfelelő szinten tartani.

Természetesen ennek az ellenkezője is igaz, ezáltal a téli időszakban ugyanúgy megfelelőbb hőszabályozás vár ránk otthonunk falai között az ideális hőszigetelés mellett, így a kevésbé hideg padló például meggátolja a felfázás lehetőségét, a kellemesebb klíma pedig az általános meghűlést. Az egészséges életmódhoz tehát ma már nem csak az tartozik hozzá, hogy megfelelően táplálkozunk és rendszeresen mozgunk, hiszen saját lakásunk mikroklímája rengeteget segíthet abban, hogy egészségünk megőrzése könnyebb lehessen, lévén immunrendszerünk épségének fenntartásához nagyon fontos lesz a friss és tiszta levegő is.

Hozzászólás írása