Hogyan akadályozzuk meg, hogy beférkőzzenek a szúnyogok az otthonunkba?

Sokan imádjuk a nyarat. Ilyenkor az ember, ha otthon is tartózkodik, szereti teljesen kitárni az ablakokat, hogy a friss levegő csak úgy tóduljon be otthonába és a beszűrődő madárcsicsergést is szeretjük hallgatni. Ám ahogy az elmúlt pár évben, így valószínű idén is meg fogják keseríteni minden napunkat a szúnyogok, melyek vagy a nagy árvizek miatt, vagy a sok eső miatt hatalmas sebességgel kezdtek el szaporodni.

Az emberek pedig éjjel nappal bosszankodnak, csapkodnak, vakaróznak és keresik a megfelelő megoldást.

Tökéletes megoldás csak a szúnyogháló lehet!

Szabó Redőny

Talán nincs is annál idegesítőbb dolog, mikor legjobb álmunkból egy zümmögő és még csipkelődő teremtmény ébreszt fel. Ha egy napunk így indul, akkor garantáltan nem a legjobb napunk lesz. Ám nyáron szeretünk nyitott ablak mellett aludni. Sokan csak azért csukják be éjjelre az ablakokat, hogy ne engedjék be a vérszívókat otthonukba. Van azonban más megoldás is.

Természetesen a legegyszerűbb megoldás, ha egyszerűen nem engedjük be a szúnyogokat a lakásba, ám ez nem azt jelenti, hogy csukott ablaknál kell, hogy aludjunk. Ha van redőny az ablakainkon, akkor az már előny lehet, hiszen ha azt éjjelre leengedjük, akkor talán nem jutnak be ezek az idegesítő kis élősködők, a redőny résein keresztül mégis tud szellőzni a szoba. De a legjobb, ha szúnyoghálót szereltetünk be a nyílászárókra. Szerencsénkre a választék egyre nagyobb, így akármilyen ablakra, ajtóra fel tudják nekünk szerelni.

Hogyan akadályozzuk meg, hogy beférkőzzenek a szúnyogok az otthonunkba?

Hogyan akadályozzuk meg, hogy beférkőzzenek a szúnyogok az otthonunkba?

Ha valaki új házat épít, sokszor már ilyenkor előre gondolkodik és kéri, hogy legyenek szúnyoghálók az ablakokon.

Gyakori még, hogy egy ablakcsere folyamán ejtik meg a felszerelést, de meglehet úgy is oldani, hogy egyébként a nyílászáróhoz hozzá se kell nyúlni. Ablakra általában egy fix hálót rögzítenek az ablak külső felére, mely vagy műanyag, vagy alumínium keretbe van kifeszítve. Ezeket egy ráfordítható pánttal illesztik. A másik megoldás a rolós szúnyogháló, mely egyszerűen fentről lefele húzható, két változatban érhető el: van, amelyiknél oldalt, egy sínben fut a háló és van a klikk-klakk akasztós változat, mely magától mindkét oldalon beakad.

Az oldalra elhúzható szúnyoghálókat legtöbbször erkélyajtóknál alkalmazzák, ebből létezik több variáció is, az hogy számunkra melyik a megfelelő legtöbbször az ajtó méretétől és keretétől függ. Az extrább változatok közé sorolható például a napháló, mely visszaveri a káros UV sugárzásokat, illetve sokan kérik még a pollenszűrős hálók felszerelését, mely segít az allergiás emberek számára.

Hozzászólás írása