A beltéri levegő minősége és az egészség - tauruspalma.hu

A beltéri levegő minősége és az egészség

A rossz levegőminőségnek káros hatásai lehetnek az egészségre, ezért is fontos, hogy otthonunk levegője tiszta és friss legyen – hívja fel a figyelmet a livescience.com. A rossz levegőminőség a szem, az orr és a torok irritációjáért is felelős lehet, és fejfájást, valamint fáradtságot okozhat.

A beltéri levegő minőségének javítása nagyban befolyásolja az életminőségünket, mivel időnk több mint 90 százalékát általában beltérben töltjük. A jobb beltéri levegőminőség csökkenti a kórokozók átvitelének kockázatát, és javítja az allergiás tüneteket és a légzési állapotot.

A minőség javításában pedig igen nagy hasznunkra lehet egy légtisztító, ami mikroszkopikus szűrőkön keresztül szűri a levegőt és csapdába ejti az allergéneket. A HEPA szűrők a légszennyező anyagok 99.97 százalékával képesek megbirkózni, ezért a légtisztítók igen hasznosak az allergiában szenvedők számára.

A Yonsei Medical Journal folyóiratban megjelent tanulmány szerint a légtisztítók jelentősen csökkentették a gyógyszerhasználatot azoknál, akik allergiájuk okozta légúti tünetekkel küzdöttek.

Egy 2015-ben megjelent áttekintő tanulmány szerint otthonaink tele lehetnek beltéri szennyező anyagokkal és gyakran kültéri szennyező anyagok is bekerülnek a lakásba, különösen akkor, ha sűrűn lakott területen élünk, ez pedig további forrása lehet az irritációknak.

Az erőteljesen légszennyezett területeken sokkal nagyobb a légzőszervi problémák és fertőző betegségek kialakulásnak kockázata. A légtisztító ebben is segítséget nyújt, hisz több szűrőn keresztül ciklikusan juttat friss levegőt a házba.

Élettartam és távirányítás

Mint sok más eszköz az otthonunkban, így a légtisztító is vezérelhető távirányítóval. És míg a légtisztítók élettartama akár több évtized is lehet, a távirányítók már korántsem bírják eddig.

Hisz a mindennapi használat révén előbb-utóbb cserére szorulnak. Akár gyári, akár minőségi utángyártott távirányítót is be tudunk szerezni.

A távirányítók a mindennapos használat során hamar elkophatnak, leeshetnek, eltörhetnek, vagy épp el is tűnhetnek. Ahhoz pedig, hogy megfelelően tudjuk vezérelni a készüléket, szükségünk lesz egy távirányítóra – legyen az akár gyári, akár utángyártott.

Hozzászólás írása