6 egészségügyi előnye a rendszeres szeretkezésnek - tauruspalma.hu

6 egészségügyi előnye a rendszeres szeretkezésnek

A rendszeres szex a medencefenék erősítésétől kezdve az önbecsülésed növeléséig mindenre jó hatással bír. Ha már eddig is élvezted a szexet, most már annak tudatában fogod ezt tenni, hogy az egészségedre is vigyázol.

Stresszoldó

Ez egy hormonális dolog. A szeretkezés endorfint, boldogsághormont szabadít fel. Ezek az anyagok fájdalomcsillapító hatásukban hasonlítanak a droghoz, de legalább nem károsak. Ezeken felül a rendszeres együttlét segít a férfiak potencianövelésében is.

Javítja a memóriát

Nem kell többé tollal és papírral felírni a bevásárlólistát. A szex segít emlékezni arra, ha elfogyott a csokoládéfagylalt, vagy hogy mikor van a következő fogorvosi időpont. A szex bizonyítottan javítja a memóriát azáltal, hogy serkenti az idegsejtek termelődését, ami bizonyos kognitív képességek, köztük az emlékezés fejlődését eredményezi.

Fájdalomcsillapító

Az orgazmus gátolhatja a fájdalomért felelős neurotranszmitterek felszabadulását a gerincvelőből, így azok nem jutnak el az agyba, hogy aktiválják a fájdalomjelzést, valamint endorfinokat szabadítanak fel. A szexuális csúcspont természetes fájdalomcsillapítóként működik.

Segít jobban aludni

A szex utáni elalvás nem feltétlenül jelenti azt, hogy figyelmen kívül hagyja partnerét. Ez a viselkedés valójában olyan hormonok hatása, mint az oxitocin és a melatonin. Mindkét, szex közben felszabaduló anyag segít jobban aludni.

Véd a szívproblémák ellen

A heti háromszori szeretkezés felére csökkentheti a szívroham vagy a stroke kockázatát. Azoknál a nőknél, akiknek hetente kétszer van orgazmusuk, 30%-kal kisebb valószínűséggel alakulnak ki szív- és érrendszeri problémák, mint azoknál, akik nem szexelnek, vagy nem érnek el orgazmust.

Erősíti a csontokat

Amerikai tudósok megállapították, hogy azoknál a menopauzában lévő nőknél, akik hetente szeretkeznek, kétszer annyi ösztrogén van, mint azoknál, akik nem szeretkeznek. A csontokat védő hormon termelése a menopauzával csökken, de a rendszeres szex kompenzálhatja ezt a veszteséget. Emellett a szeretkezés erősíti a medencefeneket, ami tónusosabb izomzatot eredményez.

Hozzászólás írása