Ezekkel foglalkozik valójában egy Aranykalászos Gazda - tauruspalma.hu

Ezekkel foglalkozik valójában egy Aranykalászos Gazda

Ahhoz, hogy fizikailag és mentálisan is egészségesnek érezhessük magunkat, elengedhetetlen, hogy nap mint nap olyan munkát végezzünk, mely egyben a hivatásunk is, és annak minden percét élvezni tudjuk. A földművelésre, és az agrárvégzettségekre újra egyre nagyobb a kereslet az emberek pedig szeretnek alkotni, létrehozni valamit, ami hosszútávon sikeres és jövedelmező.

Ahhoz azonban, hogy megszerezzük ehhez a szükséges szakmai tudást, gyakorlatot, tapasztalatot, és kellő magabiztossággal álljunk a munkánkhoz, elengedhetetlen, hogy képezzük magunkat. A Magyar Felnőttképzési Centrum keretein belül lehetőségünk van részt venni az Aranykalászos Gazda képzésen, melynek sikeres elvégzése után a mezőgazdasági termelési feladatok elvégzésében gazdaságosan vehetünk részt, melyet lehetőségünk van ezekután környezetkímélően, és szakszerűen elvégezni.

Ilyen munkákat végez el egy Aranykalászos gazda

Az Aranykalászos gazda ismeri az állattartás, a kertgazdálkodás, illetve a szántóföldi növénytermesztés alapismereteit. A gazda emellett tudást szerez a talajelőkészítéssel, a talaj termőképességének fenntartásával, illetve a vetéssel, a növényápolással, az élelmezési és takarmányozási célra termesztett növények betakarításával kapcsolatos fontos dolgokról is.

A tanfolyam során gyakorló agrármérnököktől szerezhetjük meg a fertőtlenítő oldatok készítésével kapcsolatos tudásunkat, és azt, hogy azokat a gyakorlatban miként, és hogyan kell alkalmazni. Szakmai szempontokat figyelembevéve elmondhatjuk azt, hogy az Aranykalászos gazda képzés elvégzése után magas szintű tudással rendelkezünk majd ahhoz, hogy szakszerűen elvégezzük a különböző istállómunkákat, illetve, hogy probléma nélkül tudjunk egy istállóteret tartani.

Tudásunkban gazdagodhatunk továbbá a képzés során az ivarzással kapcsolatban is, így hatékonyan közreműködhetünk a párzásban és a termékenyítésben egyaránt.
Megfelelő tudást kapunk továbbá az állatok ellésével kapcsolatban, így kellő szakértelemmel fogjuk tudni az újszülött állatokat ellátni, és gondozni.

Hozzászólás írása