Komoly egészségügyi baj is húzódhat egy potencia probléma mögött - tauruspalma.hu

Komoly egészségügyi baj is húzódhat egy potencia probléma mögött

Nem is gondolnánk, de nagyon sok férfi esetében alakul ki merevedési zavar, és bizony nemcsak az idős korosztályt érinti. Ugyanakkor azt sem árt tudni, hogy ez a jelenség nem minden esetben jelent gondot, de akad, hogy komoly betegség húzódik a háttérben.

A Házipatika.hu szerint a középkorú férfiak 39-57 százaléka esetében tapasztalható valamilyen erekciós probléma. A merevedési zavar többféle is lehet. Nemcsak akkor beszélünk erről, ha nem alakul ki megfelelő erekció, hanem akkor is, ha kialakul ugyan, de az nem tartós. Ez viszont lehet időszakos gond is.

Okozhatja az idősebb kor, hiszen ilyenkor csökkenhet a libidó, de lelki gond is, mint a depresszió, a stressz, a feszültség, de akár az önbizalomhiány is. Sőt, még egy gyógyszer mellékhatása is lehet.

Ugyanakkor sok olyan eset van, amikor valamilyen komolyabb egészségügyi gond áll a háttérben. Gyakori ok a szív és érrendszeri megbetegedés, mely akár merevedési zavar formájában is jelentkezhet. De a magas vérnyomás, cukorbetegség, vagy a prosztata megbetegedések tünete is lehet a potenciaprobléma.

De honnan tudjuk, hogy érdemes-e ezzel orvoshoz fordulni? Mert bizony nem minden esetben van erre szükség, ahogyan erre fentebb már utaltunk is. 

Amikor mindenképp érdemes orvoshoz fordulni 

Alapvetően normális állapotnak mondható, ha időnként merevedési gond tapasztalható. Ez betudható a stressznek vagy a fáradtságnak is, ám ha a probléma hosszabb ideig, vagyis több mint két hónapig fennáll, akkor mindenképp célszerű felkeresni legalább a háziorvost, aki aztán, ha szükséges, tovább küld minket egy szakorvosi rendelésre, valószínűleg az urológiára.

Ott aztán ki fog derülni, hogy szervi eredetű-e a baj, esetleg szükség van-e további vizsgálatokra, szakrendelésre.

A megoldásra többféle megoldás is létezik, attól függően, hogy mi okozza a problémát. Egyes esetekben az életmódváltás és a rendszeres testmozgás is segíthet, máskor gyógyszeres kezelésre vagy műtétre lehet szükség.

Hozzászólás írása