Mit tehetünk a penészes bútorokkal? - tauruspalma.hu

Mit tehetünk a penészes bútorokkal?

Bár sokan hiszik, hogy csak a fal vagy az ablakkeret lehet penészes, valójában a bútorok is bepenészedhetnek. A penész nagyon veszélyes az egészségünkre nézve, ezért rendkívül lényeges, hogy ilyenkor minél előbb megszabaduljunk a bútoroktól. De hova vihetjük?

Egyáltalán nem ritka eset, ha bepenészedik egy bútor. Elég csak a matracokra gondolni, melyek, ha nem tudnak levegőzni, könnyen bepállanak, és már meg is jelent a penész. Akkor sem ritka, ha nagyon párás egy lakás, de a vizes falak mellé tolt kanapé is gyakran esik áldozatul a penésznek.

Azt talán mondani sem kell, hogy mennyire veszélyes egy ilyen bútor az egészségünk szempontjából. A penész ugyanis komoly légúti megbetegedések forrása lehet, sőt, súlyos esetben még halált is okoz. Persze egy kicsit penészes matrac nem ilyen veszélyes, de mégis káros hatással van a légző-rendszerünkre.

El nem adhatjuk, még akkor sem, ha nem látható helyen van a penész, mert ugyebár ez egyáltalán nem etikus. A kidobás az egyetlen megoldás, érdekes kérdés persze, hogy hova vihetjük, és hogyan szállítsuk.

A hulladékudvarba a penészes bútorokat is átveszik?

A szeméttelepen általában bútorokat is átvesznek, és nem számít, hogy törött, szakadt, vagy épp penészes. Persze megesik, hogy erre rákérdeznek, és veszélyesnek ítélik, de akkor az ilyen bútoroknak kijelölt helyre kerül a bútorunk. Sokan persze nem tudják csak úgy a hátukra kapni a kanapét vagy a matracot, az autójukba sem fér be, és nincs olyan ismerősük, aki kellően nagy járművel rendelkezik a szállításhoz.

Ilyenkor sem kell aggódni, mert ma már számos olyan fuvarozó cég akad, aki vállalja a szállítás a hulladékudvarba is, esetleg ők maguk adnak tanácsot, hova is érdemes vitetni ilyenkor a bútort. A fuvarozócégek ugyanis nemcsak költözésnél lehetnek a segítségünkre, hanem a bútorszállításkor is, sőt, egyre több olyan cég van, amely lomtalanítást is vállal, tehát a már nem túl egészséges bútorunkat is elszállítja.

Az árak településenként és bútorméretenként változnak, érdemes minden ilyen esetben árajánlatot kérni, hogy a lehető legkedvezőbb megoldást találjuk meg.

Hozzászólás írása