Egészség, sport, szerelem - tauruspalma.hu

Egészség, sport, szerelem

Akárhány évesek vagyunk, legyen bármi is a munkánk, elengedhetetlen, hogy szerelmünkkel vagy egyedül, de sportoljunk valamit. Nem kell eget rengetően nagy dolgokra gondolni: egy-egy tempós séta a parkban, a közeli erdőben vagy a töltésen, néhány rendszeresen végzett gyakorlat a nappaliban, esetleg heti egy-két step aerobic óra vagy konditermes edzés csodákra képes, ha alakunkat akarjuk kordában tartani, és egészségünk megőrzése is fontos.

Mindenki profitál abból, ha egészségesek vagyunk: mi magunk, mert jobban érezzük magunkat a bőrünkben, szerelmünk, mert kiegyensúlyozottabbak leszünk, ami a testi és lelki kapcsolatra is remek hatással van, és családunk is, hiszen sokkal könnyebbek a mindennapok valaki olyannal, akinek fontos az egészsége és tesz is érte.

A tökéletes érrendszer

Kutatások bizonyítják, hogy az érelmeszesedés okozta egyik közvetett kórkép éppen a merevedési zavar. Az ilyen problémával küszködő férfiak, amennyiben a tünetek még nem súlyosak, egy egyszerű életmódváltással is sokat tehetnek érfalaik rugalmasságáért, ez pedig hozzájárul a merevedési problémák csökkenéséhez.

Az élet minden területén fontos, hogy ereink megfelelő állapotban legyenek. Elengedhetetlen a mozgáshoz, a szexhez, a gondolkodáshoz – érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy ne legyünk áldozatai a 21. századi lusta, mozgásszegény életmódnak.

Sporttal, megfelelő étkezéssel és a magunkra szánt idővel rengeteget tehetünk annak érdekében, hogy a merevedési zavarok egyáltalán ne, vagy minél később jelentsenek mindennapi problémát életünkben.

Megfelelő táplálkozás – fél siker

A sport mellett fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálék bevitele is. Remek program lehet szerelmünkkel egy közös főzés hétvégén, amikor különféle, az egészségre pozitív hatással bíró recepteket próbálunk ki, majd a produktumot egy pohár bor társaságában fogyasszuk el.

Mert azt bizonyára mindenki tudja, hogy egy pohár vörös bornak számos jótékony hatása van, remek választás vashiány esetén, stresszoldónak és hát alacsony alkoholtartalma miatt még a libidónkat is pozitívan befolyásolhatja. Szóval, sportra fel, irány a konyha és pukkanjon az a dugó!

Hozzászólás írása