Hogyan tehetjük egészségesebbé az otthonunkat? - tauruspalma.hu

Hogyan tehetjük egészségesebbé az otthonunkat?

Az otthonunk higiéniai körülményeinek fenntartásán való napi munka ugyanolyan fontos az egészségünk szempontjából, mint a helyes táplálkozás, a sportolás vagy az elegendő alvás. Íme néhány könnyen alkalmazható tipp, amellyel egyszerűen egészségesebbé tehetjük az otthonunkat

Minden nap szellőztessük a házat

A szellőztetés oxigénnel telíti a ház levegőjét, eltávolítja a levegőben lévő méreganyagokat, segít szabályozni a páratartalmat, eltávolít számos baktériumot, amelyek a levegőben terjedhetnek, csökkenti a por mennyiségét, csökkenti a káros gázok koncentrációját és csökkenti az allergiás megbetegedések kockázatát.

Ne dohányozzunk beltéren

A beltéri dohányzás nemcsak a saját, hanem a szeretteink egészségét is veszélyezteti. A dohányfüst még szellőztetés esetén is megmarad a levegőben, így a családtagok nagyobb mértékben vannak kitéve a tüdőrák és a passzív dohányzáshoz kapcsolódó egyéb betegségek kockázatának.

Tartsuk stabilan a hőmérsékletet

A lakás hőmérsékletének 17 és 24 °C között kell lennie egy téli éjszakán, illetve egy forró nyári napon. Az ezen a tartományon kívüli eltérések már a légúti fertőzések problémáinak fokozott kockázatához vezethetnek.

Csökkentsük a zajt

A zaj rontja az életminőséget, különösen, ha megnehezíti az éjszakai elalvást. A csendes otthon elősegíti az egész család lelki (és fizikai) jólétét.

A páratartalom szabályozása

Ha a lakáson belüli páratartalom túl magas, az elősegíti a penészgombák növekedését és fejlődését, ami problémákat okozhat: orrdugulás, torokirritáció, bőrkárosodás, szemirritáció… Sőt, súlyos allergiás reakciókért is felelős lehet.

Gondoskodjunk a személyes higiéniáról

Egy egészséges otthonban a családban mindenkinek ügyelnie kell a higiéniára, hogy megelőzze a fertőző betegségek terjedését egymás között.

+1 Válasszuk ki a megfelelő biztosítást

Egy beázás nemcsak kellemetlen, hanem az egészségre is káros. Ha azonban jó biztosításunk van, akkor nagyon hamar eltüntetik a foltokat.

Hozzászólás írása