Gyógynövények, melyek kevésbé ismertek, pedig hozzájárulhatnak az egészségünkhöz - tauruspalma.hu

Gyógynövények, melyek kevésbé ismertek, pedig hozzájárulhatnak az egészségünkhöz

Mindannyian tudjuk, hogy a gyógynövények rendkívül jótékony hatással lehetnek a szervezetünkre, éppen ezért nevezik őket a természet patikájának csodaszereinek. A különböző gyógynövények segítségével rengeteg komoly betegséget megelőzhetünk, emellett a bennük lévő hatóanyagok a már kialakult betegségek kellemetlen tüneteit is enyhíteni tudják.

Gondolhatunk itt a cickafarkra, a kamillára, a csipkebogyóra, vagy éppen a hársvirágra. Ezeket nagy valószínűséggel sokan ismerik, de talán nem kell bemutatnunk a máriatövist, a kakukkfüvet, a borsmentát, vagy éppen a citromfüvet sem.
Létezik azonban pár kevésbé ismert gyógynövény is, melyek ugyancsak hozzátudnak járulni szervezetünk egészségének fenntartásához.

Gyógynövények, melyeket minden embernek ismernie kéne

A Herbs at Home szerint az Asszony gyökér névre hallgató gyógynövényt még az indiai asszonyok kezdték el használni a fájdalmas menstruációs görcsök enyhítésére. A legtöbb esetben a növény gyökérzetéből készítettek egy olyan tinktúrát, melyet naponta háromszor kellett elfogyasztani ezekben a nehéz napokban.

A Kínai angyalgyökér ugyancsak egy kevésbé közismert gyógynövény, mely más növényekkel kombinálva szintén az alhasi görcsök ellen lehet kiváló, természetes megoldás.

A Lázárfű (Tanacetum Parthenium) a százszorszépek családjába tartozó évelő növény, mely leginkább a kamillához hasonlítható. Bár kevésbé ismert gyógynövényről beszélünk, mégis fontos elmondani, hogy sokan egy olyan csodaszerként tekintenek rá, mely képes enyhíteni az erős fejfájást, és a migrént is.

Ezt a gyógynövényt pedig akár a migrén megelőzésére is alkalmazni tudjuk. Az apró, százszorszép-szerű virágok fehér színűek, a növény levelei pedig erős citrus illatot árasztanak magukból.

A Borágót a magyar népnyelv „uborkaszagú fűnek” szokta emlegetni, ismert lehet hegyes útifű, kerti ökörnyelv, illetve ürömfű néven is. A valóban uborka ízzel rendelkező leveleket a legtöbb esetben teákhoz, vagy más italokhoz szokták felhasználni. A benne található hatóanyagok képesek csökkenteni a vér zsír-és koleszterinszintet, és mivel a belőle készült tea vizelethajtó hatású, ezért alkalmas lehet vese-illetve hólyagbántalmak kezelésére is.

Hozzászólás írása